Головного лікаря в Теребовлі викинули в смітник


Головного лікаря в Теребовлі викинули в смітник
Головний лікар Теребовлянської районної лікарні Ярослав Стиранка став об'єктом "люстрації" тернопільського "Правого сектору". Медика кинули у смітник та заставили написати заяву на звільнення. Зараз чоловік - на лікарняному, тож його коментаря наразі не маємо.

Весь люстраційний процес медика активісти зняли на відео, яке розмістили на своєму каналі в youtube 1 жовтня.
- Цей головний лікар був визнаний судом винним у корупції, яку вчиняв на своєму робочому місці та притягнутий до відповідальності за ст. 172-7 КУпАП, - пояснює голова "Правого сектору" Тернополя Василь Лабайчук. - Проте він продовжує працювати на займаній посаді. 
Зокрема пан Стиранка роздавав гроші лікарні своїм родичам, які працюють у цьому закладі, зокрема синові та дружині, додає співрозмовник. Мовляв, організував, так звану, сімейну контору.

Читайте також Чиновника райадміністрації у Тернополі викинули  смітник

- Тому активісти ПС вирішили допомогти посадовцю прийняти правильне рішення та написати заяву на звільнення за власним бажанням і запропонували йому нове робоче місце, - смітник, - каже він.
Чому у поле зору активістів потрапив саме головний лікар райлікарні Василь Лабайчук пояснює тим, що у активістів була підтверджена інформація про його корупційну діяльність. 
-  Ми намагаємося працювати у правовому полі, у нас працює відділ правового забезпечення, який вивчає всі дані і направляє звернення в міліцію та прокуратуру, - каже пан Лабайчук. - Коли ж ми від них отримуємо відписки, тоді ми змушені працювати такими методами. 
На питання, чому "Правий сектор" Тернополя проводить люстрації лише над посадовцями районних масштабів, а не береться за посадовців обладміністрації, міськради, головних лікарів місцевих лікарень, Василь Лабайчук відповів:
- Ми проводимо люстрацію на тому рівні, на якому вважаємо за потрібне, - каже він. - Зараз з'явилося багато розумних, які нам показують на того і на того. Як на мене, в багатьох випадках є якась особиста неприязнь. Ми ж реагуємо на конкретні факти. Ми не хотіли би вдаватися до таких методів, але коли своєї роботи не роблять правоохоронні органи, то ми змушені це робити. Викинути у смітник усіх не вдасться, але ми над цим працюємо. 
До слова, ми хотіли вислухати і позицію головного лікаря Теребовлянської райлікарні Ярослава Стиранки, проте у приймальні нам повідомили, що він - на лікарняному і порадили зв'язатися з його заступником.
Ми телефонували до заступника райлікарні багато разів упродовж дня 1 жовтня, востаннє - о 17.40. Але телефон у його кабінеті не відповідав... 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • народний гнвв

    Наступним буде перекрашений регіонал - головний лікар 2-ї тернопільської комунальної лікарні Кміта Віктор Вікторович. Та скотина пів лікарні заставила вступити до ПР, а на виборах під страхом звільнення заставляв весь персонал лікарні голосувати за ПР. Продає посади направо і наліво. Привласнює т.з. "добровільні" пожертви від хворих. А на ті гроші купив собі новенького джипа.
  • Юрій

  • Юрій

    Працівники Головного управління Пенсійного фонду в області протестують проти свого керівництва. Заяву із підписами кілька місяців тому приносили до штабу Самооборони майдану Тернопільщини, що знаходиться в  приміщенні облради.



    Трудовий колектив просить звільнити керівника Ларису Хому, яку Хоптян призначив начальником головного управління Пенсійного фонду в області ще у 2011 році.



    Хома Л.З. є організатором “антимайдану” та членом “Партії Регіонів”. Вона неодноразово погрожувала звільненням працівників, принижувала їх та писала догани. Вона є наближеною особою до родини тепер уже колишнього голови ОДА (Хоптяна).



    Під час її керівництва вона проявила низький психологічний та управлінський рівень, створюючи в управлінні нестерпну та нервову обстановку, що суттєво заважає виконанню завдань.



    Підписали заяву близько 20 працівників, які просять звільнити керівника. Проте Хома і далі на свої посаді, завдяки свої зв"язкам. Чи знайдеться на неї управа?!
  • Мач Мая

    ще би так ШЕВЧУКА В І ЗОЛОТНИКІВСЬКОЇ КРЛ КИНУЛИ У СМІТНИК ТРОХИ ПОТРІСЛИ НИМ БИ МЕНШЕ КРИЧАВ І ВІДНОСИВСЯ ПО ХАМСЬКИ ДО МЕД ПЕРСОНАЛУ..... БО МАЄ ЇХ ЗАНІЩО ЩЕ НЕ ЗАБУДЬТЕ ЙОГО ДРУЖИНУ ЯКА ВСІМ ВЖЕ НАДОЇЛА І КИРУЄ ВСІМА І ВСІМ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up