Партнер рубрики Події

Хочеш миру – готуй парабелум!

Хочеш миру – готуй парабелум!
“Хочеш миру — готуй парабелум!” - вважає психолог та співорганізатор вишколу “Захисти свій дім”.

Як повідомляє співорганізатор, у рамках вишколу, окрім навиків поводження зі зброєю та вивчення тактики партизанської війни, відбудуться також заняття із саморегуляції. Під час цих занять навчатимуть балансувати між “бойовою, тваринною, первісною” частиною психіки та соціальною, заземлювати сильні емоції та переживання, швидше відновлюватись після пережитих стресових подій, запобігати виникненню психотравми внаслідок війни та залишитись продуктивною, діяльною, цивілізованою, духовною та креативною особистістю, яка відчуває і створює безпеку для себе, своїх рідних та близьких.

- Війна на Сході України стала викликом для всього українського народу, - каже психотерапевт, організатор партизанського вишколу. - Подолати військову агресію, підтримати армію, допомогти пораненим, дати притулок біженцям, сприяти відновленню життя у містах і селах – це завдання об’єднало українців з усіх куточків нашої країни і з-за її меж. Утім, ми стаємо усе більш свідомі тих психологічних ран, яких завдає війна, і необхідності впоратися з ними.

За словами психолога, зараз нам як суспільству у швидкі терміни треба набути знань і навиків запобігання та зцілення уражених психотравмою війни, до яких можна зарахувати всіх більш-менш свідомих українців. Багатьом із нас несила пасивно спостерігати за перебігом драматичних подій на Сході країни, і тоді з’являються нові волонтери.

Відео дня

- Дух війни вражає навіть тих, хто робить вигляд, що нічого не змінилося в їхньому буденному житті, - вважає психолог. - Адже такі механізми захисту у вигляді ігнорування, заперечення, знецінення глобальних суспільних трансформацій насправді потребують величезних затрат психічної енергії. Ну хіба можна марнувати свій час, коли нові й нові похоронки вручають очманілим від туги матерям героїв?

Війна стосується кожного, і важливо це просто визнати, зазначає співорганізатор вишколу. Тому завдання психологів під час вишколу — допомогти визначитися, що робити тим зрілим громадянам, які з різних причин зараз не на передовій, куди спрямувати енергію відчаю, болю, гніву, бажання перемоги та якнайшвидшого завершення кровопролиття.
За словами співорганізатора вишколу, багато бійців, розповідаючи про свій досвід перебування на Майдані чи у зоні бойових дій, відзначають дивне заспокоєння та рішучість, які охоплюють того, хто діє. А “на гражданці” зростити відчуття безпеки та підняти бойовий дух можна лише підготовкою, знаннями, набуванням навичок виживання в екстремальних умовах.

- “Хочеш миру — готуй парабелум!”, — каже психолог. — Тут усе чесно та справедливо: учасник вишколу тренується, а потім вирішує, що робити з цим досвідом. Чи залишитись удома і почуватися впевненіше, коли треба буде захищати рідне місто, вулицю, хату від агресивних зайд, чи зголоситись волонтером або добровольцем у зону бойових дій, маючи більше шансів для виживання та перемоги.

Довідково
Для участі у партизанському вишколі всі охочі можуть звернутися: за телефоном 067-196-18-81 (Микола), e-mail: [email protected]

Детальніше про вишкіл читайте тут:

Тернополян запрошують на партизанські вишколи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up