Партнер рубрики Події

Міськрада обіцяє покарати винних в отруєнні дітей

Міськрада обіцяє покарати винних в отруєнні дітей
Чим отруїлись діти, перевірить комісія
У тернопільських садках №16 та №38 проведуть службову перевірку у зв’язку із масовим отруєнням діток у цих закладах.

Відповідне розпорядження щодо перевірки підписав міський голова Сергій Надал, повідомляє прес-служба міськради. 

За її інформацією, комісію у складі фахівців управління освіти і науки, охорони здоров’я та медичного забезпечення, управління торгівлі зобов’язали вивчити обставини, що призвели до отруєння дітей.

Нагадаємо, В тернопільському дитсадку отруїлись діти (ОНОВЛЕНО)

Також перевірять якість продуктів та води, технологію приготування їжі, дотримання вимог санітарного законодавства, неналежне виконання посадових обов’язків.

До роботи комісії залучать представників міської СЕС та інших контролюючих органів. Пропозиції щодо притягнення винних осіб до відповідальності комісія повинна надати до 23 січня.

- Наразі комісія оперативно вивчає ситуацію, щоб з’ясувати причини отруєння дітей, - розповідає Сергій Надал. – Усіх винних у цій ситуації - чи то працівників навчальних закладів, чи то виробників продуктів, у залежності від остаточних висновків, буде притягнено до суворої відповідальності.

Відео дня

До слова, знайти та покарати винних обіцяють і  правоохоронці та прокуратура.  Так, дану подію правоохоронці зареєстрували у Журналі єдиного обліку і наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за даним фактом. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом отруєння 8-ох дітей, здійснює міська прокуратура.

Від редакції. Просимо  відгукнутись батьків вихованців садків №16 та №38, які хочуть розповісти про ситуацію із харчуванням у садочках. Телефонуйте, будь ласка, нашому журналісту за тел.096-709-74-60, або ж можете написати на електронну скриньку [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Яких 8-ми дітей???!!! В яслях де ходить моя малеча вчора було 5 дітей, коли зазвичай ходить 20-25. Вона теж отравилася, правда лікуємося вдома, вже йдемо на поправку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up