Партнер рубрики Події

"Рейдери були у масках зі зброєю". На Гайовій знову багато поліції — підприємець хоче повернути приміщення

"Рейдери були у масках зі зброєю". На Гайовій знову багато поліції — підприємець хоче повернути приміщення
  • Скандал із підприємством на Гайовій тягнеться вже понад два роки. Суд визнав, що "нові власники" захопили приміщення незаконно.
  • Чоловік, який сім років володів підприємством до захоплення, вже після рішення Феміди хоче повернутися на свою територію. Але йому не дають це зробити. 

Нагадаємо, у грудні 2018-го підприємство "АМН-транс", захопили невідомі. Вони були у масках та зі зброєю. Понад два роки Руслан Дрозд відстоював своє право на власність майна у судах.

Відповідно до вирішального рішення суду, Руслан Дрозд, який володів приміщенням на Гайовій понад 7 років, визнаний законним власником приміщень. Разом із виконавчою службою 4 грудня чоловік повернувся на свою територію, але йому чинять спротив.

На місці працюють правоохоронці. Були також і представники виконавчої служби. 

Відео дня

– Ті самі люди, які представляли себе новими власниками і за допомогою чорних нотаріусів переоформили моє майно, також представлялись представниками суборендарів. Вигнати я їх не міг, не зважаючи на те, що суд визнав, що вони знаходяться тут незаконно і що єдиним власником є я, – каже підприємець Руслан Дрозд. – Сьогодні я, разом з виконавчою службою прийшов для виконання рішення суду. Почали описувати майно для передачі мені його на зберігання. Тим часом вийшли ті самі люди, які захопили територію, представились орендарями, не вказавши від кого, також викликали поліцію та сказали, що я їм перешкоджаю вести діяльність. Поліція всіх опитала. 

Станом на 14.30 Руслан Дроз очікував на приїзд Державної служби охорони, яка має взяти під охорону дану територію. Чи дозволять це зробити люди, які цього разу представились орендарями,  повідомимо згодом.

Наша журналістка, яка побувала на місці подій намагалась взяти коментар у людей, які не дозволили Руслану Дрозду зайти на територію. Але від розмови вони відмовились. 

До слова, одн із чоловіків, які були на території та за словами Руслана Дрозда представлявся орендарем, був адвокатом на усіх судових засіданнях впродовж двох років. 

Як усе починалося

Узимку 2018-го події на вулиці Гайова нагадувала кадри із американського блокбастеру: люди у масках зі зброєю,  десятки поліцейських у формах, дим з вогнегасників та бунт місцевих активістів. Тернополянин Руслан Дрозд розповідав, що невідомі люди у камуфляжі зі зброєю просто зайшли на територію його підприємства. Тому він не може вести свою господарську діяльність.

У квітні 2019-го чоловік подав позов до суду про витребування майна, яке належить його фірмі. 

– Позов ми подали у зв'язку з тим, що способом захисту свого права власності на майно є механізм витребування його з чужого незаконного володіння, – каже представник позивача Назар Редьква. – "АМН-Транс" є законним власником майна на підставі всіх документів, які передбачені законом оформлення права власності в Україні. 

Судова тяганина триває майже два роки

"Нові власники" подали свій, зустрічний, позов до суду, яким вимагали підтвердити своє право власності на майно, розташоване за адресою - вул. Гайова, 44. Суд відмовив у задоволені позову. Але позивачі не здавали оборони: подали апеляційну скаргу на це рішення у Львівський апеляційний суд. Там теж отримали відмову. Далі ж компанії подали касаційну скаргу на Верховний касаційний суд. І там - знову поразка.

Паралельно з тим тривали слухання за позовом Руслана Дрозда.

Усю хронологію подій можна побачити у матеріалах " Захоплення підприємства на Гайовій: війна триває в суді"

"Зробили подарунок - призупинили процес": суди через рейдерське захоплення на Гайовій тривають

– 1 червня у Тернопільському Господарському суді було вирішальне засідання у справі, -_говорить Назар Редьква. – Власник підприємства Руслан Дрозд подав позов про витребування свого майна в незаконних власників. В січні 2018 року Міністерство Юстиції України скасувало всі незаконні реєстрації майна, які провели невідомі особі. Проте рейдери подали позовні заяви про законність документів. Ці судові справи вони програли. Законний власник майна мав через суд захищати своє право власності, бо невідомі люди і далі продовжували "хазяйнувати" на території. І до сьогодні там знаходяться. 

Відповідно до рішення Господарського суду, підприємство "АМН-транс" отримало право володіння майном. Тож майно мало бути витребуване від фірм, які зараз там знаходяться, ще у червні.

Наші журналісти неодноразово намагались взяти коментарі у представників фірм, які зараз господарюють на підприємстві. Від спілкування вони відмовилялись.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up