Партнер рубрики Події

Перевізники страйкують, щоб підняли тариф до 3 грн

Перевізники страйкують, щоб підняли тариф до 3 грн
Сьогодні, 3 грудня страйкували резервні маршрутки. Тому на рух громадського транспорту у місті це не вплинуло, повідомив начальник міського управління транспорту Ігор Мединський.

Нагадаємо, сьогодні 3 грудня зранку імпровізовані страйки провели водії маршруток на вул. Руській та Збаразькій. Також  у багатьох маршрутках можна було побачити наліпки на вікнах з написам "Проста арифметика". Де розраховано, що підняття тарифу на 50 копійок не так вже й вплине на гаманець пасажира.
Це була, як каже він, своєрідна попереджувальна акція, під час якої об'єдналися практично всі перевізники міста, каже Ігор Мединський.
- Сьогодні зранку я здійснював об’їзд містом і провів контроль пасажиропотоку,  дотримання графіків руху, - каже пан Мединський. - І я побачив, що на перехресті вул. Замкова-Руська стоять автобуси з плакатами зі звереннями до влади. Зрозуміло, що це своєрідна попереджувальна акція, але я переживаю, щоб після цього не було серйозних наслідків, так як під час страйку минулого разу, коли всі маршрутки зупинилися в дощ. 

Ігор Мединський додає, що у міськраду надійшло багато звернень від перевізників з проханням переглянути тарифи. 
- І якщо бути відвертими, міськрада це діло затягує з об’єктивних причин. А вони полягають в тому, що не такі вже тернополяни платоспроможні, що можуть дозволити собі платити більше, - каже начальник управління транспорту. - Але ситуація загострюється тим, що перевізники постійно у своїх зверненнях пишуть , що вони на грані і що може трапитися таке, що вони можуть не виїхати. 

Ось такі наліпки були на вікнах маршруток 3 грудня:

Мовляв, якщо один пасажир їздить 40 разів у місяць, то платити йому доведеться на 20 грн більше. А це всього дві пляшки молока. Проте "математики" забули врахувати те, як подорожчання позначиться позначиться на бюджеті родини. Адже з однієї сім'ї послугами громадського транспорту користуються як мінімум двоє дорослих, а також їхні діти – школярі та студенти. 

Чи підніматимуть найближчим часом піднімати тарифи на проїзд у маршрутках, невідомо. Це прерогатива виконкому міськради, додає Ігор Мединський. 

А як вважаєте ви? Чи варто підняти тарифи на проїзд у міських маршрутках?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Петро

    Три зал*пи їм, а не три гривні
  • Анонім

    Як вже це все  за...ло.
  • Anonymous

    Які ж молодчаги... Вже й гроші людські самі порахували і самі ж вирішили, що 20 грн. - не гроші. Звісно, не гроші, якщо з маршруту собі в кишеню по 250 грн. забирати. А хто живе на півтори тисячі в місяць і ще й сім"ю на них годує?? Вже зла не вистачає на те все. І їздять собі в збиток, бідолахи, вже роки. Коли не почуєш: збитковість і збитковість. Якого ж дідька тоді їздите? На благо Вітчизни??

    І міська влада тупа. Та посадіть на два-три дні в кожну маршрутку контролера, який реальний прибуток порахує. Нема людей? Та волонтерів вагон знайдеться!

    І ще цікаво, на якій рахівниці обгрунтованість тарифу рахується, бо судячи із запропонованого, бідолашні маршрутчики нічого не роблять, лиш запчастини змінюють щодня. Ліпше б щодня салон прибирали!! Тьху!

    П.С.: Пардон за експресію, але таки дістало!
  • Анонім

    народ, як не будуть їздити маршрутки то будете пішки ходити.  самі бачите що світло виключають то на тролейбусах  ви далеко не заїдете. самі думайте, а водії теж люди як і ви.  то ж треба піднімати до 3 грн, на все виросли ціни,  бензин зашкалює. все в 2 рази подорожчало. І маршрутчики  не  влада шо ви з притензіями до них ставитесь щодо своїє зарплати. Але повинно бути так : якщо все подорожчало так все, і чому одні мають відкуплятися за інших?!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up