Сміття на сесії: депутати міської ради подали кілька клопотань про контейнерні майданчики

Сміття на сесії: депутати міської ради подали кілька клопотань про контейнерні майданчики

Облаштувати контейнерні майданчики з дверми, запровадити алгоритм дій для виконання рішення про роздільне сортування сміття, поставити нові смітники в парку просили депутати міської ради на сесії 5 квітня. Одні звернення підтримали, інші ні. 

- Мешканців хвилює питання розташування сміттєвих баків біля житлових будинків, - каже депутат округу №40 Наталія Шоломейчук. - І зважаючи на те, що інколи це шість-сім контейнерів для змішаних побутових відходів, зрозуміле невдоволення людей. Інколи виникають конфлікти з мешканцями сусідніх будинків, турбує, що з відкритих баків вилітає сміття, пакети. На зборах мешканці всіх будинків на моєму окрузі просили облаштувати не лише накриття для контейнерних майданчиків, а й двері. 

Як каже пані депутат, проблема не лише на її окрузі, тому вона пропонує зобов'язати обслуговуючі підприємстві облаштовувати контейнерні майданчики з дверима. І сподівається, що до Великодніх свят більшість майданчиків облаштують дверима. 

Нещодавно з округу №40 в редакцію "20 хвилин" зверталися мешканці будинку на Симоненка, 4 зі скаргою на те, що під вікнами будинку встановили сміттєві контейнери іншого будинку - Симоненка 6. 

Відео дня

Міський голова зазначив, що відповідні доручення мають всі обслуговуючі підприємства і вони мають облаштувати контейнері майданчики, але не встигнуть зробити це до Великдня. Депутат відповіла, що вона не вимагає саме до Великодня, але має такі сподівання. Міський голова запропонував проголосувати за її сподівання. Депутати підтримали. 

Стосувалося сміття і звернення депутата округу №34 Назара Зелінки. У ньому йдеться про те, що виконуючи рішення сесії, яке стосується змін до правил благоустрою щодо сортування сміття, обслуговуючі підприємства заварили сміттєпроводи у багатоповерхівках, а контейнерні майданчики належним чином ще не облаштували і сміттєві контейнери розташовані в неналежних місцях. Тому між мешканцям сусідніх будинків і обслуговуючими підприємства виникають конфлікти. 

- Тому прошу розробити чіткий алгоритм переходу на роздільне сортування сміття, в якому покроково передбачити порядок дій обслуговуючих організацій та підприємств, - каже депутат. - Вважаю, що заварювання сміттєпроводів мало відбуватися в останню чергу, після облаштування майданчиків. 

Міський голова зазначив, що всі сміттєпроводи уже заварені, майданчики облаштовують, а на це потрібен час. І де були депутати з такими пропозиціями, коли починали заварювати сміттєпроводи. Та запропонував проголосувати за те, щоб усі депутати забезпечили узгодження із мешканцями своїх округів розміщення контейнерних майданчиків. 

Назар Зелінка ще запропонував долучити до комісії, яка визначає розміщення сміттєвих контейнерів, депутатів. Депутати не підтримали.

Депутат округу №42 Михайло Ібрагімов додав, що він разом із начальником ЖЕКу разом визначали місце для контейнерного майданчику. І підтримує міського голову в тому, щоб є непорозуміння між самими мешканцями.

- В одному під'їзді люди хочу в одному місці, інші - в іншому. Треті ще в іншому, а ще кажуть, що носити триста метрів сміття вони не будуть, інші розказують, що в Польщі, Німеччині носять і за кілометр, - каже Михайло Ібрагімов. - Це дійсно дуже складне питання. Просто нам, депутатам, треба бути активними та управлінню ЖКГ відповідально до цього ставитися. Бо це проблема вже психологічна. 

Депутат додав ще, що є проблема із смітниками в парку Нацвідродження: там старі, страшні смітники, які псують вигляд і їх слід замінити. Ще на головній алеї, яка введе від літака, варто замінити іржаві металеві конструкції з-під освітлення. І просить дати відповідне доручення управлінню парків. Депутати пропозицію підтримали. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up