Партнер рубрики Події

Сьогодні, 31 січня, День народження горілки


Сьогодні, 31 січня, День народження горілки
Досить незвичайне свято відзначають 31 січня — День народження горілки. Формально це свято ніхто не встановлював, але причиною його появи став захист Дмитром Менделєєвим своєї докторської дисертації «Про сполуки спирту з водою».

Протягом двох років Менделєєв працював над своєю дисертацією і познайомив із нею своїх колег 31 січня 1865 року.

Відомо, що метою дослідження Менделєєва стало вивчення питомої ваги водно-спиртових розчинів в умовах змін температури.

До того, як з'явився привід для святкування Дня народження горілки, Дмитро Менделєєв провів безліч дослідів. У підсумку в одному з розділів своєї дисертації він опублікував дані, отримані під час дослідження сполук спирту та води з об'ємною концентрацією 40%. Вчений навіть не згадував про те, що такі розчини певним чином можуть впливати на живі організми.

Відео дня

Одначе День народження горілки не може вважатися днем появи першого алкогольного напою на території Росії. Історики кажуть, що раніше в Росії вживали біле хлібне вино, яке, ймовірно, вперше привезли зі Скандинавії. Крім того, на Русі теж існували свої міцні напої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up