Партнер рубрики Події

У день виборів потрапити у списки вже неможливо

У день виборів потрапити у списки вже неможливо
На Тернопільщині голосуватиме 264 виборці з АР Крим, Луганської та Донецької областей. У день самих виборів потрапити у список виборців через адмінсуд тернополяни не зможуть.

- Станом на 23 жовтня до списку виборців включено 840315 жителів Тернопільщини, - повідомляє начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців ТОДА Ігор Бойко. - За інформацією державної іміграційної служби в Тернопільській області перебуває 1158 громадян України, які є виборцями, щоі прибули до нас з АР Крим, Донецької ат Луганської областей.

З них лише 264 звернулись до органів влади реєстру про зміну місця голосування. За словами пана Ігора, внести себе у день виборів тернополяни не зможуть. Останній термін був до 12.00 23 жовтня. А у неділю, 26 жовтня, суд не прийматиме заяв про внесення громадян до списку виборців. 

- Стосовно бійців, то в загальному можливість голосування в них є, - каже Ігор Бойко. - Військові які проходять службу, чи мобілізовані можуть проголосувати на виборчій дільниці для військовослужбовців. Добровольчі батальйони в зоні АТО могли скористатися правом тимчасової зміни місця голосувати, тобто звернутись до місцевих органів введення реєстру до 20 жовтня, щодо надання їм права тимчасово змінити місце голосування. 

Відео дня

Як пояснив пан Бойко, громадяни, які змінили місце голосування в межах одного округу, можуть проголосувати за мажоритарників. Якщо місце голосування змінено за межами свого округу, тоді голосувати можна лише за політичну партію.

Громадяни з обмеженими можливостями можуть проголосувати удома, якщо вони попередньо звернулись до дільничної виборчої комісії з проханням про зміну місця голосування. 

- У Тернополі удома голосуватиме лише 0,7% виборців, - каже Ігор Бойко. - Найбільше  удома голосуватиме виборців у  Козівському районі - 5,6%, у Зборівзькому - 5,5.%.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up