Партнер рубрики Події

У Тернополі до 20 січня їздитимуть нічні тролейбуси

У Тернополі до 20 січня їздитимуть нічні тролейбуси
Нічні маршрути тролейбусів запровадять у Тернополі. Проте наразі у режимі експерименту у період новорічних та різдвяних час – від 31 грудня до 20 січня. Саме у цей період можна буде вивчити пасажиропотік та реальну потребу у нічних маршрутах для тернополян.

Відтак у нічний час, тобто до 1.00, тернополян возитимуть два тролейбуси, які охоплюють всі мікрорайони міста – № 5 та №11. Курсуватимуть вони з інтервалом у годину.  Відповідне рішення прийняли під час засідання виконкому міськради 9 грудня. Загалом тема нічного транспорту викликала обговорення та дискусії між членами виконкому та начальником управління транспорту Ігорем Мединським. 

Нагадаємо, тернополяни вже давно просять запровадити у місті нічний транспорт. Це проблема стала предметом обговорення під час чату на сайті 20minut.ua. Газета "RIA плюс" спільно з громадськими активістами, міським управлінням транспорту, зв'язку та комунікацій вивчають питання доцільності такої ініціативи. Окрім того, тернополяни написали петицію про нічний транспорт на сайті міськради, яка набрала більше 250 підписів громадян .
- Формуючи цей проект рішення, управління транспорту надіслало листа КП «Тернопільелектротранс», щоб там висловили своє бачення щодо тих маршрутів, які ми хотіли б запровадити. А це маршрути, які охоплюють всі масиви - № 5 і № 11, - каже пан Мединський. 

Була дискусія, чому не автобуси, а тролейбуси, продовжує посадовець. Якщо запровадити автобусні маршрути, які б охопили ці райони, які охоплює, наприклад, маршрут №5 і № 11, треба буде як мінімум чотири маршрути автобусів. Ці перевезення є дорогими. А люди хочуть соціальний транспорт, дешевий транспорт. 

- І сьогодні ми маємо такі результати, - нам дало відповідь комунальне підприємство про те, що є великий брак водіїв, - каже Ігор Мединський. - І якщо вони використають тих водіїв на нічні маршрути, в них на ранок на цих два тролейбуси не вистачить водіїв. По-друге – вони понесуть втрати в розмірі близько 20 тис на один тролейбус, бо ніхто ще не може знати, якими будуть прибутки. Загалом я вважаю, що не буде великим гріхом, коли ми зробимо обстеження пасажиропотоку під час новорічних та різдвяних свят , коли є багато людей. Бо сьогодні ці обстеження робити нереально. Ми виїжджали після 23.00 не один місяць, на зупинках пасажири відсутні. Вивчали питання, чи курсують часто таксі. Таксі стоять на зупинках і рідко курсують з пасажирами. Тому сьогодні сказати про пасажиропотік неможливо. Це можна сказати тоді, коли провести обстеження.Тому я пропоную зробити експеримент до кінця січня. Якщо буде пасажиропотік, розглядати питання далі. І можливо, залучати автобусні маршрути. Якщо немає пасажиропотоку, нести щалені затрати  для комунального підпиємства недоцільно. 

Ігор Мединський додає, що про проблеми з нічним транспортом він неодноразово говорив у пресі. Проте тернополяни не розуміють, які збитки це за собою потягне. 
У пана Мединського запитали, чи вивчав він закордонний досвід щодо нічного транспорту. На що він відповів, що там багаті бюджети, і вони можуть собі це дозволити.
 
- Люди, які їздять вночі не найбідніші, тому можна поставити вищу ціну на автобус. Щоб люди не платили 20 грн за таксі, а могли проїхати приміром за 5 грн  автобусом, - запропонував міський голова Сергій Надал. – Пропоную до 20 січня відстежити ситуацію і повернутися до цього питання ще раз.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • ghf

    на зимові свята народ страшно переїдає. тому корисно буде тим хто святкуватиме в тернополі ходити пішки. з центру на масиви не так вже й далеко.
  • Анонім

    До першої години ? До с*аки такий дитячий графік .,завжди все робите через задницю..,як мінімум до 3 години.

  • Анонім

    Аніж чекати зимової ночі на морозі, а часом і в завірюху чи приїде раз на годину якийсь сумнівний транспорт за 5 грн., то вже краще відразу заїхати додому таксі за 20 грн.
  • marijka

    Не знаю, коли Мединський вивчав наскільки інтенсивно їздять таксі, але після 8 вечора на дорогах їх їздять майже одні таксі, часом викликати їх важко, бо кажуть, що машини всі заняті.

    Крім того, на свята більшість населення їде на села святкувати, то як можна в цей час вивчати пасажиропотік.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up