Партнер рубрики Події

В маршрутках "чистять" кишені пасажирів. Поліція хоче, щоб перевізники встановили камери

В маршрутках "чистять" кишені пасажирів. Поліція хоче, щоб перевізники встановили камери
  • Найбільше кишенькові злодії працюють в маршрутках. В тролейбусах кишенькових крадіжок практично немає, кажуть в поліції.
  • Зменшити їхню кількість у маршрутках можна завдяки камерам відеоспостереження, які слід встановити. 

З такою пропозицією виступив начальник Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області Сергій Гаврилюк після звіту начальник управління транспорту Ігоря Мединського на виконкомі міської ради 28 листопада. 

- Неодноразово просили, щоб переглянули питання щодо відеоспостереження в маршрутках з їхніми власниками, - каже пан Гаврилюк. - Хоча би встановити звичайні відеореєстратори, які не є дорогими. Бо в зимовий період значно збільшилась кількість кишенькових крадіжок в маршрутках. А йдуть новорічні та різдвяні свята, то кількість крадіжок зрости в рази. 

Згідно із статистикою, в тролейбусах кишенькових крадіжок практично немає. Як каже Сергій Гаврилюк, є поодинокі випадки, але в тролейбусах постійно ходять кондуктори, які бачать усіх пасажирів і можуть помітити крадіжку. А в маршрутках, лише за 27 листопада, було три крадіжки. 

Відео дня

Читайте також: У Тернополі в маршрутках за один день злодії заробили 17 тисяч гривень

- За останніх два тижні з одинадцяти випадків жодного в тролейбусах, - каже Сергій Гаврилюк. - Ще хочу пояснити такий момент, що кишенькові крадіжки - найбільш латентний злочин і в процесуальному плані його найважче довести. Тому що зловити злочинця на моменті крадіжки вдається вкрай рідко.

Тому профілактика є основним елементом боротьби з цим злочином, а відеоспостереження вплине на кількість кишенькових крадіжок в маршрутках. 

- Ми неодноразово направляли листи на управління транспорту, але дослухались лише деякі перевізники. І то ті, яким цікаво тримати водія під контролем, - додає пан Гаврилюк. 

За словами міського голови Сергія Надала, перевізники - приватні, тому влада не може заставити їх встановити камери, а лише рекомендувати. 

- Їх тяжко заставити замінити шини на нові та зробити ремонт обладнання всередині, то що вже казати про камери, - додає міський голова. 

Начальник управління транспорту Ігор Мединський сказав, що проведе нараду з перевізниками та представниками поліції, щоб вирішити питання з камерами спостереження в маршрутках. 

На виконкомі йшлось і про те, що транспорт має бути обладнаним камерою внутрішнього відеоспостереження чи відеореєстратором буде однією з головних умов при формуванні нової транспортної мережі. Але починати працювати над цим потрібно вже. 

Працівники поліції застерігають: пильнуйте сумки та ранці як під час проїзду та і у натовпі на зупинках громадського транспорту! Розпорядок "роботи" кишенькових злодюг – години пік: з 7 до 10 та з 16 до 20 годин. Вони стоять під час посадки позаду, обирають жертву з тих, хто заходить у маршрутки чи тролейбус. Потім затискають її в дверях чи в салоні та забираються у сумки чи кишені. Жертвами переважно стають дівчата,  жінки, пенсіонери, рідше – чоловіки.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга

    А чого крадуть в маршрутках? Бо вони забиті! Пустіть нормальний транспорт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up