Партнер рубрики Події

Виборчий день був непростий, але без форс-мажорів. Підсумки

Виборчий день був непростий, але без форс-мажорів. Підсумки
Вибори на Тернопільщині пройшли без суттєвих правопорушень та казусів. Такий висновок правоохоронців, представників громадських організацій та політичних сил, які зібралися підвести підсумки виборчого дня під час засідання прес-клубу 26 жовтня увечері.

Певні порушення та проблемні ситуації, за словами гостей прес-клубу, були у першій половині дня. Після обіду виборчий процесс увійшов у своє русло та стабілізувався. Загалом явка виборців на Тернопільщині досить висока. Станом на 17. 00 проголосували більше 50% виборців області.  
- До нас надійшло 12 повідомлень, всі їх перевірили, - каже заступник начальника обласної міліції Руслан Балик. - Хочу попередити громадян, щоб під час підрахунку голосів не дестабілізували ситуацію у області. До слова, міліція тримає в резерві батальйон «Тернопіль» та інші спецпідрозділи для того, щоб можна було унеможливити будь-які конфліктні ситуації на ОВК в час підрахунку голосів. 
Значних правопорушень не зафіксували і Комітет виборців України та громадська мережа «Опора». 
- Зафіксовані швидше робочі моменти, коли були не зовсім професійними члени ДВК, які приміром, неправильно розставили скриньки, не завжди правильно протрактували закон, що не впливає на результати волевиявлення, - каже юрист КВУ Тетяна Семусь. – Хочу відмітити, що рівень толерантності членів ДВК до спостерігачів, до представників ЗМІ цієї виборчої кампанії максимальний. Є повне сприяння. Ми не зафіксували випадків, коли були б якісь неприємні ситуації між членами комісії та спостерігачами. Тобто є доступ до інформації, надають всі дані. ДВК стали відкритішими , що приємно, і є ознакою демократичного процесу, який відбувався в суспільстві. 

Студенти голосували спокійно і неактивно...

Підсумки голосування на 97 дільниця, що у ТНЕУ, такі ж, як і по всьому Тернополю.

Відео дня

Студенти, майбутнє України, теж не особливо активно голосували. З 2418 у списку віддати свій голос прийшли лише 1390. Загалом констатують, що день минув спокійно, без порушень і скарг.

Зараз члени комісії підбили дані по явці і підраховують голоси. Процес триває спокійно і безконфліктно.

Проголосував за дві хвилини до закриття

Останній виборець прибіг на дільницю №113, що у гуртожитку ТНТУ, якраз
за дві хвилини до закриття. Дільницю закрили  рівно о 20.00.
- Біг як міг, після роботи, - каже Юрій Окіпний. - Радий, що встиг 
проголосувати. Я знав, за кого конкретно віддам голос.
За словами членів виборчої комісії, протягом дня ніяких казусів не було. 
- У нас все спокійно, - каже голова дільниці № 113 Тамара Cоколова. - Станом 
на 18.00 було проголосувало майже 60% виборців. Загалом на дільниці 
зареєстровано 2274. Військових не було. І у вишиванках люди не приходили.
У норкових шубах приходили, в вишиванках - не було. 

Previous Next

Читайте також, як завершувався виборчий день на дільниці у школі №2

Євгенія ЦЕБРІЙ, Світлана ЧЕРНЕЦЬКА, Мар'яна ДОХВАТ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up