Партнер рубрики Події

Боєць з "Азова" голосував у Тернополі зі сльозами в очах

Боєць з "Азова" голосував у Тернополі зі сльозами в очах
Тернополянка Катерина Терещенко прийшла голосувати ввечері, щоб не стояти в чергах. Від цих виборів очікує змін на краще.
В дільниці №611123, що в школі №2 в Тернополі, голосує 2365 виборців. Станом на 19.00 тут проголосували 1474 виборці, це 62,3%.

Чоловік, який сказав, що приїхав з АТО, де воював в «Азові», сказав, що нічого не хоче від цих виборів. Лише, щоб прийшов мир і спокій. Він говорив зі сльозами в очах.

- Бачите, яка борода, я п’ять місяців був там, приїхав, бо живу тут, я тут прописаний,  голосував за тих, хто завжди зі мною, - каже чоловік, який не бажав назватися і фотографуватися з питань безпеки.

Тернополянка Катерина Терещенко прийшла голосувати ввечері, щоб не стояти в чергах. Від цих виборів очікує змін на краще.

Відео дня

Як повідомляють члени ДВК, ввечері голосували переважно молодь і люди середнього віку, а вранці було більше пенсіонерів.

  • На щастя, все проходить спокійно, якихось надзвичайних ситуацій не було, - повідомила секретар ДВК Галина Лісничук. – Лише один чоловік зіпсував бюлетень – в бюлетені з кандидатами-мажоритарниками він помилково відмітив двох кандидатів. Ми склали акт, бюлетень визнали недійсним. Згідно з його заявою видали новий бюлетень і він проголосував. Двоє людей не знайшли себе в списках виборців, їм проголосувати не вдалося.

Люди всі ввічливі, зазначають члени виборчої комісії. Навіть тоді, коли один чоловік не знайшов себе у списках виборців, то не скандалив, а спокійно вислухав, що вже в день виборів він ситуацію не змінить і проголосувати на цих виборах не зможе. Він повідомив, що не отримав запрошення на вибори, але раніше не поцікавився в міській раді, чи є він у списках.

Були на дільниці і тернополяни, які раніше виявили бажання голосувати за місцем проживання. Щоправда, з 25 таких бажаючих  проголосували 20, інші не відчиняли двері, тобто невідомо, з яких причин ці люди не проголосували.

За словами секретаря, найбільша активність виборців на цій дільниці спостерігалася вдень, коли люди вийшли з церкви. В середньому за годину на дільницю приходили 100 людей. До вечора активність знижувалася. З 18 до 19 години проголосували 70 виборців на цій дільниці.

Голосували на цій дільниці і переселенці, переважна більшість з них – з Донецька. Більшість з них проголосувала впродовж дня.

Як відзначають члени ДВК, багато тернополян приходили на вибори, не визначившись, за кого голосувати.

- Люди довго читали інформацію на плакатах про кандидатів і партії тут в коридорах дільниці, дехто довго сидить в кабінці для голосування, - зазначає Галина Лісничук. – Старші люди навіть в нас питали за кого голосувати з мажоритарників, забуваючи, що ми не маємо права агітувати.

Читайте також про підсумки дня виборів на інших дільницях, а також про підрахунок голосів на ОВК №163

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up