Партнер рубрики Події

Водій, який насмерть збив 19-річного хлопця, оскаржує вирок у 7 років

Водій, який насмерть збив 19-річного хлопця, оскаржує вирок у 7 років
  • 19-річного Романа Борчука збили у селі Порохова Бучацького району 9 жовтня 2017-ого. Після аварії він помер.
  • У вересні 2018-ого водієві, який збив хлопця, Сергію Франіву суд виніс вирок: 7 років з позбавленням права керувати на термін три роки.
  • Водій подав апеляційну скаргу, яку мали розглядати 14 листопада. 

В апеляційному суді Тернопільської області, який відбувся 25 жовтня 2017-ого року, адвокат звинуваченого - Сергія Франіва, який збив хлопця, просив скасувати ухвалу бучацького судді (тримавння під вартою у СІЗО) та обрати підзахисному інший запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання або домашнього арешту. Тоді суд суд відхилив апеляційну скаргу адвоката обвинувачуваного. Сергія Франіва залишили у СІЗО.  

А 21 вересня суд виніс вирок: 7 років з позбавленням права керувати з позбавленням права керувати на термін три роки. Ще водій повинен заплатити 300 000 грн моральної шкоди сім'ї загиблого. 

Обвинувачуваний подав апеляційну скаргу, яку мали розглядати 14 листопада. Але, як розповів батько загиблого Романа пан Ігор, суддя розглядав лише запобіжний захід, бо було забагато справ. Засідання апеляційної скарги перенесли на 6 грудня. 

Відео дня

Водій свою вину визнав частково. Те, що перевищив швидкість, порушив правила дорожнього руху і був нетверезим - заперечує.

- В лікарні, коли син ще був живим, ми з дружиною бігли за ліками в аптеку і зустріли маму водія, - розповідає батько загиблого. - Вона пропонувала гроші, але ми тоді сказали, що не треба нам її грошей. Ми і не мали часу з нею говорити, бо хотіла врятувати сина. Потім вони найняли дорогих адвокатів, які почали перекручувати все, мене брудом обливали. А Франів раз казав: "Вибачте, я у вашого сина ніж не запхав". А другий раз просив в бучацькому суді. Але я щирості в його словах не почув, бо він навіть не обернувся до мене. Просто читав для судді те, що йому написали адвокати. Це був мій єдиний син. Розумієте... Це неможливо описати словами, втратити єдиного сина - життя практично закінчилось. Дружина взагалі замкнулась в собі. 

Батько загиблого Романа надіється, що апеляційний суд не задовільнить скаргу Сергія Франіва, який збив хлопця і, що суддів не підкуплять. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • читач

    агов, журналістичко, ти хоч сама зрозуміла, що написала???
  • читач

    111
  • Yuriy Chorniy

    👮, міська влада, коли облаштуєте світлофори підсвіткою, коли пішоходів переходи будуть намальовані, коли знаки, що повідомляють про пішоходні перехеди будуть з підсвіткою і виставлені в зонах видимості для водіїв. В першу чергу на обїздній дорозі. Ваша бездіяльність може спричинити дтп і покалічити людські долі. Я обійдусь без бруківки заради покращення безпеки пішоходів та водіїв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up