Партнер рубрики Події

Яким бачить Тернопіль через 5 років влада

Яким бачить Тернопіль через 5 років влада

Мер бачить Тернопіль центром Східної Європи, як швейцарський Давос чи польське Закопане. Чиновникам Тернопіль сниться як у фільмах фантастики з нанороботами і машинами, які рухатимуться над дорогою. А тернополяни хочуть мати якісні дороги, безпечні дитячі майданчики, великі парки, впорядковану забудову і гармонійні фасади будинків

 

 

 

Яким буде Тернопіль через п’ять років і яким бачать місто у найближчій перспективі «RIA плюс” розповіли міський голова Сергій Надал, керівники кількох управлінь міської ради і тернополяни. Адже власне від мера, виконавчих органів міської ради, депутатів і від активності самих жителів залежить доля Файного міста.

Капітальний ремонт Центру в наступні роки, побудова ратуші, збільшення зон відпочинку, проведення ділових та культурних форумів мають зробити з Тернополя своєрідні Нью-Васюки України та Східної Європи. Сергій Надал, як і в 2013 році, бачитьТернопіль культурною та туристичною столицею Східної Європи. В управлінні стратегічного розвитку, де чи не найбільше, на нашу думку, знають, яким буде Тернопіль, наразі тримають інтригу. Еколог Олег Соколовський футуристичний Тернопіль бачить у снах — це місто без міліметра асфальту, з екопокриттям та з магнітними дорогами, з Лас-Вегасом на “Циганці”. А тернополяни хочуть, щоб не зменшувалася площа парків, щоб місто не забудовували хаотично, щоб були якісні дороги і дитячі майданчики як в Європі, щоб не було нічних клубів у кожному дворі і щоб всюди — в під'Їздах, на вулицях, майданах і парках — було чисто.

Місто може стати центром Східної Європи

Відео дня

Сергій НАДАЛ, міський голова:

- Наше місто поєднує переваги спокійного, екологічно чистого, порівняно невеликого містечка з впливом міст-мільйонників. Нам відомі такі міста, як польське Закопане чи швейцарський Давос. Вони теж були маловідомими, поки не стали центром проведення не лише мистецьких, а й великих подій. Тернопіль за п’ять років може стати таким діловим центром не лише для України, а й для Східної Європи. Для досягнення такого статусу Тернопіль найперше має повернути своє історичне обличчя. Відновити те, що було зруйновано під час Другої світової війни. Тому вже на наступні роки заплановано провести капітальні ремонти центральної частини міста. Збільшити кількість відпочинкових зон, алей та парків. Буде реконструйовано пішохідні зони у парках міста, місця відпочинку. Заплановані реконструкції площ та культурних просторів. Плануємо спорудити міську ратушу.

Перший у Західній Україні Лас-Вегас

Олег СОКОЛОВСЬКИЙ, начальник управління ЖКГ міськради:

— Бензинового транспорту не буде взагалі – тільки електротранспорт. Таксі, автобуси зникнуть. Я вам як еколог кажу: бензиновий транспорт відійшов у минуле. Дуже сильно буде розвинута велоструктура. І буде модно і меру, і голові обладміністрації приїжджати на роботу велосипедом. Це буде ознакою гарного тону. Дуже серйозно підніметься екологічний рівень. Забрудненість впаде до мінімуму.

Тернопіль через п’ять років – це потужний туристичний центр із першим у Західній Україні Лас-Вегасом у районі «Циганки». У нас буде потужний туристичний і гральний бізнес, що принесе до бюджету солідні кошти. На Тернопільському ставі будуть плоти і пливучі будиночки-хатки, зв’язані з берегом. Заплатив - і відпочиваєш на водоймі. Дуже красиво.

Екопарк „Загребелля” буде дуже потужною рекреаційно-відпочинковою зоною – з кінними і лижними стежками, з місцем для гри у пейнбол. Зі всіх куточків земної кулі будуть до нас приїжджати, щоб все це спробувати. А в нас буде для цього і територія, і можливості. Це все, до речі, мені наснилось свого часу. Навіть бачив, як виглядає тогочасний мер (проте пан Соколовський так і не зізнався, хто через п’ять років у його сні керував Тернополем – прим. авт.). У нашому місті не буде ані міліметру асфальту – все буде в екологічній бруківці або спеціальному екологічному покритті. Були у сні і магнітні дороги – у вигляді стрічки, над якою на відстані 10-20 см від землі безшумно «летить» транспорт.

Тролейбусів і маршруток — 50 на 50

Ігор МЕДИНСЬКИЙ, начальник управління транспорту і зв’язку міськради:

— Все зміниться на краще. Але тоді, коли наші люди перестануть вестись на «піарщину» і пачку гречки та розумно обиратимуть владу. За п’ять років тернополяни  зможуть мати роботу тут, вдома, а не їхати у пошуках заробітків за кордон. Вони будуть платоспроможними і житимуть у достатку. Комунальні платежі не «з’їдатимуть» основну частину заробітку. І люди матимуть змогу повноцінно жити, дозволяючи собі певні витрати на відпочинок. У тому числі і на нашому Тернопільському ставі, який буде гідною альтернативою українським та закордонним курортам. Адже там буде чиста вода, сучасні пляжі з потужною інфраструктурою.

Щодо мого профілю – одиниць громадського транспорту суттєво поменшає. Але якість надання послуг перевезень буде якісно кращою. Передусім транспорт буде більш містким і новим. Там буде передбачене все для безпечного і комфортного перевезення, у т. ч. і для людей з обмеженими фізичними можливостями. Розподіл між електро- і автоперевезенням буде 50 на 50. Аби була альтернатива та можливість безпроблемно дістатись до місця у разі потреби. Автотранспорт вкрай потрібен - може бути використаний у разі необхідності і для евакуації населення. Дорожнє покриття відповідатиме європейським стандартам. Сучасною і європейською буде й інфраструктура – на зупинках громадського транспорту пасажири матимуть змогу не лише сховатись від дощу чи палючого сонця, а й матимуть повну інформацію на табло про наявність, кількість та пересування транспорту в онлайн-режимі.

Страхова медицина і нанотехнології

Ростислав ЛЕВЧУК, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення:

— Через п’ять років я бачу Тернопіль інтегрованим у загальноукраїнську систему охорони здоров’я. Буде визначеність зі структурою і видом медичної допомоги. Через п’ять років це буде державна страхова медицина. Сьогодні ми пробуємо реформувати і стоїмо на роздоріжжі, коли держава гарантує певний набір гарантованих послуг –решта оплачує страхова компанія, неважливо – державна, приватна, закордонна. Тобто це державно-приватна страхова модель медицини.

В час, коли у світі відбувається чергова індустріальна чи промислова революція, медицина не може стояти осторонь. Відповідно, в Тернополі будуть розвиватися нові технології. IT-технології дуже глибоко будуть переплітатися з охороною здоров’я. Комп’ютерна й електронна охорона здоров’я стане буденним явищем. Я бачу, що через п’ять років можуть бути запроваджені нанотехнології. Нанороботи можуть разом із потоком крові надходити до проблемних місць і лікувати їх. Крім того, дуже велике значення будуть мати гаджети. Ті пристрої, які ми сьогодні використовуємо лише для комунікації, розширять свої можливості в сфері охорони здоров’я: вони зможуть контролювати самопочуття, тиск, пульс, рівень цукру у крові. І інформацію про збої у системі організму подавати автоматично до медзакладів чи безпосередньо до лікуючого лікаря. Іншими словами, медицина буде стрімко розвиватися в руслі індустріальної революції, медицина визначиться з моделлю фінансування і своєї діяльності. Тернопіль не стоятиме острононь. Адже керівництво міста та відділу охорони здоров’я дуже стежить за всіма новинами. І все передове ми будемо запроваджувати одними з перших.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • NIK Kalash

    "Відновити те, що було зруйновано під час Другої світової війни." А відновити те, що було зруйновано за вашого керівництва не шановне панство "слабо"...
  • NIK Kalash

    ...що вони курять...?
  • Jura Jurges

    Патріоти зроблять з міста бетон....і будки будки....
  • Олег Кубіцький

    Звичайно, що літаючий транспорт їм мріється, адже надал за останні роки спромігся відремонтувати аж 100 метрів дороги на греблі!

    Зеленый человек reply Олег Кубіцький

    там метрів 30.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up