Партнер рубрики Події

Жеки і міськрада не пропонують людям вставляти вікна

Жеки і міськрада не пропонують людям вставляти вікна
В управлінні ЖКГ міськради застерігають тернополян – ті, хто ходять квартирами і, представляючись комунальниками, пропонують замінити вікна, - шахраї

Тернополяни скражаться, що до їхніх осель навідуються люди, які представляються працівниками жеку або Тернопільської міської ради та пропонують взяти участь у програмі енергозбереження. Про впровадження даного проекту мова точиться вже не перший місяць, однак концепція лише нещодавно сформована, відтак, усі, хто звертається до тернополян з подібними пропозиціями – шахраї, кажуть в управлінні ЖКГ міськради.

Через складні економічні обставини та ситуацію із газом, проблема енергозбереження як ніколи актуальна, констатують комунальники. Відтак фахівці сектору енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології вже працюють над впровадженням проекту у життя.

-             Як відомо, починаючи з першого липня 2013 року вступили в дію зміни в ДБН В.2.6-31:2006 «Теплова ізоляція будівель», у відповідності до яких мінімально допустиме значення опору теплопередачі (Rq min) для світлопрозорих огороджувальних конструкцій (вікон) температурної зони І становить - 0,75, – пояснює Павло Савечко, завідувач сектору з питань енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. – За вказаним критерієм відповідає лише двокамерний енергозберігаючий склопакет із аргоном, але кінцеві споживачі про ці особливості здебільшого не знають.

Відео дня

Окрім цього, станом на сьогоднішній день фахівці управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології  підготували проект Програми термомодернізації будівель житлового фонду та бюджетної сфери м. Тернополя на 2015-2020 роки. У відповідності до даної Програми, передбачено реалізація різних заходів і комплексне встановлення енергозберігаючих вікон в місцях загального користування житлових будинків ОСББ на умовах співфінансування та в приміщеннях закладів бюджетної сфери.

Проект Програми термомодернізації будівель житлового фонду та бюджетної сфери м. Тернополя на 2015-2020 роки 08.12.2014р. розміщено на офіційній сторінці міської ради http://www.rada.te.ua/normativnie-dokument/dostup_do_publichnoi/10264.html.

Зараз він проходить процедуру погодження в структурних підрозділах міської ради і додатково надісланий для пропозицій тернопільській міській громадській організації "Спілка голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів "Взаємодія". Вже після цього, регламент вимагає погодження профільних постійних комісій міської ради.

  • Наразі застерігаємо всіх бути уважними та не довіряти шахраям, - просять в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Лукіян

    це можливо ті, хто набрид на вулиці? "доброго дня!... і папірчик в руки... у нас тільки сьогодні акція....."

    саме питання вибору та встановлення вікон - це не ринок сходити і купити якусь фігню.

    варто замовляти у спеціалістів, які роками працюють.

    важливий і профіль, і склопакет, і навіть відстань, на яку встановлюють вікна. я не послухала майстрів і попросила ставити вікно максимально на вулицю - хотіла гарне велике підвіконня... якби знала, що це призведе до того, що вікна "плачуть" та відчутно холод. зате вже в інших кімнатах все було правильно. тому перед встановленням добре позбирайте інформацію, поради та досвід інших.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up