Панна котта – популярний італійський десерт з вершків, молока, цукру та ванілі.
Ніжна структура десерту закохає вас з першого шматочка, а соковиті ягоди додадуть панна котті ще більш ароматного та солодкого смаку, повідомляє Смачно 24. Тим більше, що тепер придбати полуницю можна навіть у несезон.
для десерту
Желатин в пластинах 4 шт.
<Полуниця 200 г
Лимон 1 шт.
Молоко 100 мл
Цукор 80 г
Вершки 33% 400 мл
Стручок ванілі 2 шт.
Чорниця 100 г
1 Пластини желатину замочіть в холодній воді до набухання.
2 Обережно розріжте стручки ванілі на дві половини та лезом ножа вийміть серединку. Використані стручки ванілі не викидайте.
3 Помийте лимон та натріть на дрібній терці цедру. Вичавіть сік з лимону.
4 300 мл вершків з’єднайте з цедрою та соком лимона. Додайте молоко,цукор, стручки ванілі та її м’якоть, і варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Стручок ванілі витягніть.
5 Набухший желатин витягніть з води та додайте до молочної суміші. Помішуйте до повного його розчинення.
6 Охолодіть каструлю з молочним кремом в холодній воді та постійно її помішуйте.
7 Молочний крем має повністю охолодитися.
8 100 грам вершків збийте міксером в густу піну та обережно з’єднайте її з молочним охолодженим кремом.
9 Готову панна котту розлийте по формочкам та поставте в холодильник на 4 години.
10 Перед подачею опустіть формочки з десертом в гарячу воду на кілька секунд, щоб панна котта краще виймалася. Викладіть панна котту на презентаційний посуд та задекоруйте дрібно нарізаною полуницею та чорницею. Смачного!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер