Як у ресторані: класичний рецепт італійського десерту "Панна котта"

Як у ресторані: класичний рецепт італійського десерту "Панна котта"

Панна котта – популярний італійський десерт з вершків, молока, цукру та ванілі. 

Ніжна структура десерту закохає вас з першого шматочка, а соковиті ягоди додадуть панна котті ще більш ароматного та солодкого смаку, повідомляє Смачно 24. Тим більше, що тепер придбати полуницю можна навіть у несезон.

Інгредієнти

для десерту

  • Желатин в пластинах 4 шт.

    <

    Відео дня
    /li>
  • Полуниця 200 г

  • Лимон 1 шт.

  • Молоко 100 мл

  • Цукор 80 г

  • Вершки 33% 400 мл

  • Стручок ванілі 2 шт.

  • Чорниця 100 г

Рецепт приготування

1 Пластини желатину замочіть в холодній воді до набухання.

2 Обережно розріжте стручки ванілі на дві половини та лезом ножа вийміть серединку. Використані стручки ванілі не викидайте.

3 Помийте лимон та натріть на дрібній терці цедру. Вичавіть сік з лимону.

4 300 мл вершків з’єднайте з цедрою та соком лимона. Додайте молоко,цукор, стручки ванілі та її м’якоть, і варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Стручок ванілі витягніть.

5 Набухший желатин витягніть з води та додайте до молочної суміші. Помішуйте до повного його розчинення.

6 Охолодіть каструлю з молочним кремом в холодній воді та постійно її помішуйте.

7 Молочний крем має повністю охолодитися.

8 100 грам вершків збийте міксером в густу піну та обережно з’єднайте її з молочним охолодженим кремом.

9 Готову панна котту розлийте по формочкам та поставте в холодильник на 4 години.

10 Перед подачею опустіть формочки з десертом в гарячу воду на кілька секунд, щоб панна котта краще виймалася. Викладіть панна котту на презентаційний посуд та задекоруйте дрібно нарізаною полуницею та чорницею. Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up