Що Їсти, аби менше хворіти, радить лікар

Що Їсти, аби менше хворіти, радить лікар
Свіжовичавлені соки, квітковий пилок, шипшина і часник допоможуть зміцнити організм, каже фітотерапевт Зоряна Володимир
Про те, які страви краще їсти в період загострення вірусних інфекцій, розповідає лікар тернопільського центру "Здоров'я" Зоряна Володимир

Харчування зараз має бути повноцінним і вітамінізованим. Також бажано обмежити гострі і копчені продукти, радить лікар.

- Замість канапки вранці бажано поснідати кашею із сухофруктами чи йогуртом і випити свіжовичавлений сік, - радить Зоряна Володимир. – Зранку дітям раджу такий сік наполовину розбавляти водою. Якщо даєте сік ввечері, то можна пити концентрованим. Але йдеться про сік, який вичавлюєте самі, а не з магазину. Вітаміни, які дитина отримує зі свіжим соком, будуть сприяти захисту організму і підсилювати імунітет.

Щодо корисних каш, то найкраще їсти вівсяну і гречану.

Відео дня

- Гречана збагачує організм залізом, а вівсяна додає сил, - пояснює фахівець. - Загалом каші варто постійно міняти, тоді організм буде поповнюватися усіма мікроелементами, на які вони багаті. Організм буде сильнішим, збільшиться опірність до хвороб.

М’ясо і рибу варто споживати вареними чи печеними. Незамінні у холодну пору року квашені овочі.

- Кислота забезпечує такі умови, при яких не будуть розмножуватися віруси і бактерії, а ще в квашених овочах і фруктах, бо і яблука є квашені, найкраще зберігається вітамін С, - зазначає фітотерапевт. - Він впливає на опірність організму. Якщо термічно обробляти овочі і фрукти, то його втрати - приблизно 40%. А у квашених овочах він зберігається дуже добре. Зараз варто їсти квашену капусту, яблука, помідори, огірки, салат, буряки. У них вітаміни зберігаються дуже добре, тож організм отримує достатню кількість вітаміну С і матиме підвищену опірність до вірусів.

Окрім звичних продуктів, можна квасити навіть часник.

- Огірки квасять, додаючи певну кількість солі у воду, — каже фітотерапевт. — А для заквашування часнику треба взяти сік буряка чи яблучний. Кріп додавати не потрібно, тільки лавровий листок.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up