Що Їсти, аби менше хворіти, радить лікар

Що Їсти, аби менше хворіти, радить лікар
Свіжовичавлені соки, квітковий пилок, шипшина і часник допоможуть зміцнити організм, каже фітотерапевт Зоряна Володимир
Про те, які страви краще їсти в період загострення вірусних інфекцій, розповідає лікар тернопільського центру "Здоров'я" Зоряна Володимир

Харчування зараз має бути повноцінним і вітамінізованим. Також бажано обмежити гострі і копчені продукти, радить лікар.

- Замість канапки вранці бажано поснідати кашею із сухофруктами чи йогуртом і випити свіжовичавлений сік, - радить Зоряна Володимир. – Зранку дітям раджу такий сік наполовину розбавляти водою. Якщо даєте сік ввечері, то можна пити концентрованим. Але йдеться про сік, який вичавлюєте самі, а не з магазину. Вітаміни, які дитина отримує зі свіжим соком, будуть сприяти захисту організму і підсилювати імунітет.

Щодо корисних каш, то найкраще їсти вівсяну і гречану.

Відео дня

- Гречана збагачує організм залізом, а вівсяна додає сил, - пояснює фахівець. - Загалом каші варто постійно міняти, тоді організм буде поповнюватися усіма мікроелементами, на які вони багаті. Організм буде сильнішим, збільшиться опірність до хвороб.

М’ясо і рибу варто споживати вареними чи печеними. Незамінні у холодну пору року квашені овочі.

- Кислота забезпечує такі умови, при яких не будуть розмножуватися віруси і бактерії, а ще в квашених овочах і фруктах, бо і яблука є квашені, найкраще зберігається вітамін С, - зазначає фітотерапевт. - Він впливає на опірність організму. Якщо термічно обробляти овочі і фрукти, то його втрати - приблизно 40%. А у квашених овочах він зберігається дуже добре. Зараз варто їсти квашену капусту, яблука, помідори, огірки, салат, буряки. У них вітаміни зберігаються дуже добре, тож організм отримує достатню кількість вітаміну С і матиме підвищену опірність до вірусів.

Окрім звичних продуктів, можна квасити навіть часник.

- Огірки квасять, додаючи певну кількість солі у воду, — каже фітотерапевт. — А для заквашування часнику треба взяти сік буряка чи яблучний. Кріп додавати не потрібно, тільки лавровий листок.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:58 У Тернополі чоловік побив інспектора з паркування 09:22 Зливи та шквальний вітер спричинили підтоплення й аварійні відключення на Тернопільщині 09:05 На Донеччині загинув Герой з Тернополя Максим Соловей 08:00 Долар і євро подорожчали: НБУ встановив офіційні курси на 5 травня Від читача 11:22 Концерт BAH.ROMA 21:01 На території середньовічного замку у Скалаті тривають реставраційні роботи 20:40 Затоплена вулиця в Саранчуках, град на Підгаєччині: наслідки негоди на Тернопільщині play_circle_filled 19:34 Шестеро потерпілих в аварії на дорозі Теребовля-Кровинка 19:03 Як у Тернополі проходили паради випускників: дивіться відео! play_circle_filled 18:30 На території колишнього села Пужники на Тернопільщині віднайшли останки понад 30 осіб 18:00 Рік умовно дали уродженцю Кременця за поширення комуністичної символіки 17:01 Як знизити ризик укусу змії та як надати першу допомогу 16:00 Футбол: збаразький «Галич» припинив співпрацю зі своїм головним тренером 15:10 День пам'яті Героя України Сергія Коновала відкрили у парку Шевченка 14:00 У Шумській громаді створили нову прийомну сім’ю 13:03 «Змагання — це для мене свято». За 14 хвилин подолав «Легенькі 5 км» переможець забігу у Тернополі 12:02 Тернополянка опубліковала унікальні фото будівництва церкви Св. апостола Петра: в памʼять про тата play_circle_filled 11:05 Як приготувати соковите м'ясо в горщиках: три рецепти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up