Хліб, бензин, газ

«Кабмін підняв тарифи на газ для населення», - заголовки з сюрпризом чекали на українців у п’ятницю по обіді. Не мало – не багато, на 23,5%. І вже наприкінці робочого дня на сайті уряду роз’яснення «Чому зросла ціна на газ?». Відповідь: «Щоб країна могла розвиватися». Далі непереконливо про субсидії, транші МВФ, борги «папєрєдніків» та інші відмазки.

За вихідні кожен порахував, скільки коштуватиме газ його домогосподарству. Якщо врахувати, що газом взимку люди ще й грітимуться, а не тільки готуватимуть їжу та підігріватимуть воду, виходить чималенька сума. Кожен ще раз порахував свої шанси на субсидію (нагадаю, у Тернополі, за новими правилами гри, субсидіантів буде ушестеро менше, ніж торік). Послухали й виступи опонентів діючої влади. Ну, просто сльози на очі навертаються від зворушливо правильних речей, які вони говорять перед майбутніми виборами. Тільки чомусь не віриться.

Гострити сокири? Йти на Київ? Вже намагались. Та й ніхто не веде. А навіщо? Куди важливіші пропорційна виборча система з відкритими списками, скасування депутатської недоторканості, антикорупційний суд. У ці та інші незрозумілі слова пересічний українець вникати не хоче. Йому важливо, щоб ті, кого він посадить у парламент на наступний термін, не затягували зашморг на його шиї ще тугіше.

Хліб, бензин, газ. Що наступне? Знову просять потерпіти. Ми зможемо. Чогось не купимо, знайдемо третю роботу. Тільки чомусь все більше маленьких українців народжуються у Польщі, Греції, Іспанії, Італії, Португалії.

Коментарі (0)

Розмови останнього тижня між людьми, здається, починаються із запитання: «За кого голосував?» Фейсбучне місиво...

Ну що? Готові? А доведеться… Сім найближчих тижнів слухати обіцянки від кандидатів в усіх кольорах веселки. Цьогоріч...

«Доки грім не вдарить – хлоп не перехреститься». Заїжджена приказка спадала на думку, коли читала чергові...

Інколи мені здається, що якби в Україні існувала служба «911», вона була б на базі нашої редакції. З якими тільки...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up