Життя в мережі

Багато з нас міцно і надовго перебралися жити до Фейсбука, Інстаграма, Твіттера. Дехто й досі, попри заборону, сидить ВКонтактах і Однокласниках. Ми непомітно перемістилися у віртуал і вже на вулицю не можемо вийти без телефона. Забутий гаджет викликає панічний страх і повертає додому з будь-якої точки віддаленості від нього. Ми мріємо потрапити у зону без wi-fi, а опиняючись у ній, починаємо шукати слабкі ознаки життя Інтернету. Цього не оминути, бо навіть діти тепер народжуються з гаджетами в руках.

Чого шукаємо у соцмережах? Знайомств? Дружби? Емоцій? Інформації? Мабуть, всього потрохи. Хтось самостверджується, принижуючи інших, хтось рекламує свої послуги чи товари, хтось — себе, красивого. Інколи соцмережі використовують як щоденник, цікаво ж простежити свою еволюцію через рік. А через 5? Ще цікавіше - бачити, як з роками змінюються твої діти і ти. Словом, правильно використовуючи соцмережі, можна мати багато добра.

А можна — навпаки. Вв’язуватися у суперечки, які виснажують, сперечатися з тролями, які провокують, бачити тільки негатив і казитися від будь-якої протилежної думки. Та навіть від котиків на чиїхось сторінках, бо ви більше любите песиків. Щоб остаточно знервуватися, знайдіть суперечку за участю зоозахисників, вегетаріанців, представників ЛГБТ, а також адвокатів нацменшин. Там обов’язково буде відмінна від вашої думка. Можете зазирнути також у жіночі групи, де обговорюють грудне вигодовування і вакцинацію. І обов’язково напишіть під новиною про фестиваль, що “у країні — війна, а вони пиячать”.

Здається, десь у Бальзака є такий вислів: “Життя — саме по собі ні благо, ні зло, а місткість для того й іншого, залежно, на що ми його перетворили”. Соцмережі — це не добре, але й не погано. Використовуймо їх за призначенням, а не для емоційного виснаження.

Коментарі (0)

Розмови останнього тижня між людьми, здається, починаються із запитання: «За кого голосував?» Фейсбучне місиво...

Ну що? Готові? А доведеться… Сім найближчих тижнів слухати обіцянки від кандидатів в усіх кольорах веселки. Цьогоріч...

«Доки грім не вдарить – хлоп не перехреститься». Заїжджена приказка спадала на думку, коли читала чергові...

Інколи мені здається, що якби в Україні існувала служба «911», вона була б на базі нашої редакції. З якими тільки...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up