CafeteRIA: онлайн-освіта не гірша за традиційну?

В Інтернеті можна не лише користуватися веб-поштою, дивитися “на дурняк” фільми чи шукати фото з кумедними котами... Всесвітня мережа здатна дати більше.

Скажімо, вивчитися на бренд-менджера чи фахівця зі східної літератури. У цьому переконаний відвідувач соціального медіа-кафе Ігор Рудко. 25-річний тернополянин “завітав” у CafeteRIA через Інтернет. Себто спілкувався із журналістом “20 хвилин” у соціальній мережі.

- І-нет кишить неймовірно цікавими освітніми веб-курсами як для технарів, так і для гуманітаріїв, - розповідає Ігор. - Достатньо мати бажання і трохи наполегливості та, не відходячи від комп'ютера, можна солідно збагатити свої знання. Найголовніше, усе це — безкоштовно.

Не всі мають час і, головне, немалі фінанси, аби одержувати традиційну університецьку освіту — зокрема додаткову, вважає Ігор Рудко. Ба більше, співрозмовник акцентує, що сучасна вітчизняна вища школа перетворилася на звичайний бізнес, відійшовши від належної передачі знань.

Відео дня
lang="uk-UA" style="margin-bottom: 0cm;"> - Можливо, я в чомусь перебільшую та у чомусь неправий, - уточнює тернополянин, - Та думаю, зараз у вишах студентів не стільки вчать своїй спеціальності, скільки намагаються зароботи на них гроші.

Тож чимало людей, зацікавлених у накопиченні потрібних знань, шукають альтернативу в Інтернеті. Так, серед українців останім часом набула популярності програма Coursera. Це - проект у сфері онлайн-освіти. Його засновниками є професори Стенфордського університету Ендрю Нг і Дафной Келлер. За інформацією “Вікіпедії”, корисутвачам вищезгаданого ресурсу пропонують взяти участь у повноцінних освітніх безкоштовних курсах із відеолекціями, текстовими конспектами, домашніми завданнями та підсумковими іспитами.

Крім Coursera українські веб-користувачі все частіше вдаються до аналогічних освітніх програм. Приміром, до “Юдасіті”, “Академія Хана" та Edex.

До речі, уже цьогоріч запрацював й “Університет онлайн” від Київського національного університету ім. Т.Шевченка.

- Там наразі в доступі є лише курс "Бренд-менеджмент", - каже відвідувач медіа-кафе. - Навчальна програма, як анонсувалося, складається із відео-лекцій викладачів вишу та інтерактивних тестів. Я, на жаль, надто пізно про все це дізнався, щоб зареєструватися. Та, як казав, в Інтеренті є безліч подібних штук. Головне — бажання навчатися!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up