Минув майже рік — вироку досі нема. Що зараз з 8-річним Юрчиком Чорним, якого збив п'яний водій?

Минув майже рік — вироку досі нема. Що зараз з 8-річним Юрчиком Чорним, якого збив п'яний водій?
  • Уже у квітні має оголосити вирок у резонансній справі. Раніше засідання судів не раз переносили. Востаннє — через хворобу адвоката обвинуваченого в ДТП.
  • Чи попросить кривдник вибачення у хлопчика за те, що покалічив його? Як зараз почувається малий, який чудом вцілів після наїзду п'яного водія? Ми підготували для вас продовження історії, яка сколихнула серця багатьох. 

Судове слідство у справі резонансної ДТП, де п’яний водій збив на шаленій швидкості 8-річного Юрчика Чорного з багатодітної сім’ї, йде до завершення. Вже у квітні мав би бути вирок. Однак, чи так станеться — невідомо, бо справу щораз доводиться переносити. Про це розповіла мама травмованого хлопчика Наталія Чорна.

А у його кривдника, 38-річного жителя села Смолянка, що у Тернопільському районі, Володимира Суховера, який від скоєння ДТП перебуває у СІЗО, у січні народилась донька. Про це та інші подробиці резонансну стало відомо «20 хвилин» із власних джерел.

У березні малого знову оперували

— Вже судовий розгляд йде до завершення, мав би бути вирок, але засідання щораз переносять, — каже Наталія Чорна. — Востаннє, бо серйозно захворів адвокат Суховера. Доки той в СІЗО сидить, у нього народилась донька. Але він досі не попросив пробачення ні у сина, ні у мене.

Відео дня

«Нехай би вже по скоріше ті суди закінчились, бо несила це все терпіти», — каже змучена мати. І згадує, що замість вибачення і каяття чула від синового кривдника тільки те, що вона чекає від нього грошей, бо хоче хату малому купити.

Травмована дитина за майже рік перенесла кілька операцій та місяці реабілітацій. Востаннє малого оперували у березні 2021-го. До операційної Юрчика проводжали всім відділом.

— На операцію проводжали всім відділом, ми там вже як рідні, — гірко жартує Наталія Чорна, згадуючи довгі місяці лікарень. — У березні Юрчику витягали пластини. У червні на нас чекає повторне МРТ голови, бо є проблеми. Але Юрчик почав ходити — і це щастя.

Мати щиро дякує за допомогу медикам, особливо Анатолію Григоровичу Корицькому, масажисту Віктору Костянтиновичу та всьому персоналу дитячої лікарні, які допомагали хлопчику повернутись до звичного життя. До повного одужання ще далеко, але Юрко вже ходить, а не пересувається за допомогою інвалідного візка чи милиць, як це було довгі місяці після ДТП.

— Ми щиро вдячні медикам, всьому персоналу, людям, які допомагали і підтримували нас, і Богові, що Юра залишився живий і вже може ходити, — Наталія Чорна ледь стримує емоції. — Нашому священнику о. Михайлу за молитовну підтримку і розраду. Ми щиро їм всім вдячні!

Побачить авто, стрімголов тікає

Юрчик Чорний вже ходить у гості до друзів та гуляє біля дому. Але десятою дорогою старається обминати місце, де у ДТП ледь не загинув. Мати або хтось з рідних весь час поруч і намагаються його підтримати та навчити жити з цим болем. А малий, щойно побачить авто, стрімголов тікає звідти якомога далі.

— До 22 квітня Володимира Суховера утримуватимуть під вартою, — каже Наталія Чорна. — За цей час він не розкаявся і жодного разу не попросив пробачення. Він так себе поводить, ніби не він, а я скоїла аварію і покалічила його дитину.

А малий Юрчик не раз говорить, що як виросте, розбереться зі своїм кривдником.

Про ДТП і все, що з ним сталось того вечора, Юрчик не пам’ятав нічогісінько. Коли в лікарні прийшов до тями після першої операції, дивувався, чого він тут. І дуже плакав та просився додому.

— Я йому розказала, що сталось, чому він тут – то першою реакцією було «Я йому (водію – прим. авт) колеса поспускаю», — пригадує пані Наталя. – Син ображений і терпить сильний біль. І вже переніс дві операції.

Нагадаємо, аварія трапилась ввечері 8 липня 2020 р. у с. Прошова Тернопільського району.

Водій був п'яний

П'яний водій на шаленій швидкості збив хлопчика. Потерпілий стояв на узбіччі з велосипедом, коли його збив водій автомобіля Volkswagen. На момент автопригоди водій перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Алкотестер показав 2,26 проміле алкоголю. Дитину у важкому стані одразу доправили до реанімації обласної дитячої лікарні.

37-річний Володимир утікав, коли зрозумів, що накоїв. Його впіймали місцеві мешканці і били. Поліція ледь відбила винуватця ДТП від розлюченого натовпу.

За словами начальника Тернопільського відділення поліції Володимира Гарасиміва, порушник — житель села Смолянка Тернопільського району, 1982 року народження. Він втратив контроль над керуванням автомобілем, виїхав на узбіччя та збив дитину. Поруч з хлопчиком стояла його старша сестра, але дівчинка встигла відскочити і уникнути удару.

Очевидці кажуть, що автівка їхала на шаленій швидкості, бо після удару відірвалося колесо велосипеда, а сам двоколісник відкинуло на 15 метрів. Водій з місця аварії спробував тікати, але проїхавши триста метрів, злетів в кювет. Залишити автівку порушнику завадили люди. На момент ДТП в салоні авто перебував і знайомий водія. Але він був настільки п'яний, що впродовж двох годин не міг ні говорити, ні вийти з іномарки.

 

Читайте також:

Юрчик з багатодітної сім'ї: п'яний водій на швидкості збив 8-річного хлопчика та намагався втекти (ВІДЕО)

Юрчику, якого збив п’яний водій, робитимуть ще кілька операцій. Стан стабільно важкий 8-річний

Юрчик, якого збив п’яний водій, знову провів на операційному столі 4 години. Як почувається?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up