Під Козовою впіймали квартет зі зброєю

Під Козовою впіймали квартет зі зброєю
Правоохоронці кажуть, що в них є оперативна інформація, ніби озброєні молодики готували розбійний напад на родину бізнесмена

 

Чотирьох приїжджих чоловіків «накрили» тернопільські правоохоронці.

У них вилучили автомат Калашникова, чотири магазини  до нього, майже дві сотні набоїв калібру 5,45, радіостанцію, розвантажувальний жилет, також дві медалі «За мужність» та орден «Богдана Хмельницького».

Відео дня
l>
  • На території Козівського району у поле зору оперативників карного розшуку потрапив немісцевий молодий чоловік, - розповів начальник обласної міліції Василь Облещук. -  При собі жодних документів молодик не мав, проте міліціонерам вдалося встановити що він - житель Миколаєва, 1990 року народження.
  • До села Яструбово Козівського району миколаївець прибув тиждень тому та  орендував житло, встановили правоохоронці. У жителя Миколаєва було виявлено та вилучено чимало зброї та медалі «За мужність» та орден «Богдана Хмельницького». Походження вилученого наразі правоохоронці встановлюють.

    • Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч.1 статті 263 ККУ- носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, повідомив Василь Облещук. - Вилучену зброю та боєприпаси направлено на експертизу. Проводиться досудове розслідування. 

    Разом з 24-річним миколаївцем до Тернопільщини приїхали й інші «гості». Наймолодшим був 20-річний мешканець Білої церкви. Ще двоє – уродженці Росії та Білорусі, один з них зараз проживає у Теребовлянському районі. Усі раніше були засуджені за розбої, крадіжки і грабежі. Дехто мав навіть по дві судимості. 

    У міліції кажуть, що мали оперативну інформацію – ніби ці чоловіки готують розбійний напад на місцевого бізнесмена.

    Довідка

    Від початку року виявлено 73 злочини, пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю і боєприпасами, у т.ч. 55 – з вогнепальною зброєю. З 1 по 30 квітня на території області проводиться місячник добровільної здачі зброї. Станом на 22 квітня жителі Тернопільщині добровільно здали 43 одиниці зброї. Серед якої – 2 одиниці армійського зразка, 10 мисливської нарізної, 27 мисливських гладкоствольної, 2 одиниці холодної зброї та 2 – саморобної. Також наші краяни здали 454 боєприпаси. 

     

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up