Партнер рубрики Події

Алкоголікам і наркоманам у Тернополі допомагатиме "Посольство Боже"

Алкоголікам і наркоманам у Тернополі допомагатиме "Посольство Боже"
Залежним від алкоголю, наркотиків, тютюнопаління, азартних ігор та інших небезпечних пристрастей тепер хочуть допомагати і благодійники.

Наразі допомогу в позбавленні від залежностей пропонують у медичних закладах. Діє у місті також група анонімних алкоголіків, закликають до тверезості священики. Утім, благодійно-християнський центр “Відновлення особистості” вважає, що також може допомогти залежним. Він розпочав свою роботу у нашому місті за підтримки міжнародного благодійного фонду Наталії Потопаєвої.
“Лікуватимуть” без пігулок
Працювати центр планує і з самими залежними, і з їхніми родинами. Також заклад обіцяє співпрацювати з медичними закладами. Лікарів серед працівників центру немає, із залежними працюватиме психолог. Але головне, як наголошують координатори організації, - можливість безкоштовної тривалої реабілітації.
- Хто матиме можливість заплатити - добре, не має - не проблема. Без допомоги не залишиться ніхто, - запевняє керівник регіонального відділення міжнародного благодійного фонду Наталії Потопаєвої Ігор Таловов. - Основне - повернути людині віру в людські та духовні цінності, в інших та в себе.
Хоча на словах це звучить доволі просто, та позбавити людину залежності й навчити її жити правильно - одне з найважчих завдань, каже пан Таловов.
- Ми пропонуємо допомогу безмедикаментозними методами, - наголошує співрозмовник. - В її основі - віра в Бога, людей, краще майбутнє. Амбулаторну реабілітацію тривалістю до трьох годин щодня, пропонуватимемо людям із нескладними формами залежності. А за межами міста хочемо облаштувати стаціонарні центри, призначені для тих, хто має важчі розлади. Там буде повна ізоляція людини від світу і її середовища. Працювати із залежним у таких випадках доводиться близько року.
Аби повернутися до нормального життя, іноді потрібні кардинальні методи, додає пан Таловов.
- Іноді з людиною треба повестися, як із собакою, - каже він. - Вигнати її з дому. Вказати на нікчемність і непотрібність. Це жорстоко, але дієво. Коли людина бачить, що нікому вона не потрібна і йти їй нікуди - тоді вона готова до змін.
Засновник фонду – “Посольство Боже”
Зауважимо, що фонд Наталії Потопаєвої журналісти загальноукраїнських ЗМІ, зокрема ТСН, пов’язують із церквою “Посольство Боже”. Цю протестантську організацію заснував пастор Сандей Аделаджа. Зараз його звинувачують у шахрайстві та фінансових аферах. Сандею заборонили залишати країну до завершення слідства.
Наталія Потопаєва, як повідомляє на своєму сайті ТСН, - президент фонду та одна із пасторів "Посольства".
У листопаді минулого року, як повідомляла служба ТСН, у Сімферополі представники реабілітаційного центру для наркоманів, заснованого фондом Наталії Потопаєвої, намагалися прорватися до наркологічного диспансеру, аби переконувати хворих відмовитися від замісної терапії -– вживання медпрепаратів при лікуванні від наркозалежності.
Ігор Таловов підтвердив, що фонд в свій час був створений “Посольством божим”. Проте запевнив, що негативно ставитись через це до роботи центрів не потрібно.
 - Людина не повинна займати позицію судді, - каже пан Таловов. - Потрібно дивитись на результати роботи, а це врятовані люди. Центри по всій країні і на Тернопільщині також, працюють лише для того, аби допомагати - ось і вся правда.
Юрій ШУГАЛЕЙ,
головний лікар Тернопільського обласного наркологічного диспансеру:

- Молитва - це добре. І праця - добре, але цих двох елементів недостатньо для повноцінної допомоги алкозалежним чи наркозалежним людям. Має бути чітка система, методика допомоги, кваліфікований персонал, у тому числі й медичний. Не може так бути, що я захотів лікувати - і лікую, не маючи ані достатніх знань, ані відповідних можливостей. Адже йдеться про здоров’я, а іноді - й життя людини. Ми співпрацюємо з багатьма фондами та організаціями, які допомагають залежним людям. Проте в них є чітка прийнятна методика і кваліфікований персонал. А про цей фонд та центр я не чув. Тому категорично стверджувати про користь чи шкоду від їхньої роботи не можу. Але хочу порадити тернополянам у подібних випадках зважати на те, до кого вони йдуть по допомогу. Перш ніж на щось погоджуватися, обов’язково ознайомтеся ближче з роботою тієї організації.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Anonymous

    "А люди лихі й дурисвіти матимуть успіх у злому, зводячи і зведені бувши" Так говорить Біблія про таких людей як Аделадж, а ми знаємо що писання повинно збутись.
  • Anonymous

    ПАМЯТАЙТЕ СЕКТИ ЧИСТЯТЬ НЕ ТІЛЬКИ ДУШІ А Й КИШЕНІ! Будети сидіти очищені під плотом іпросити на кусок хліба ,може хтось і подасть а як ні то будети шукати в мусорному баці залізити туди очищені і там буде разом з собаками ваш обід, сніданок і вечеря адже до того часу вам уже розяснять що ви собака.
  • Anonymous

    ПАМЯТАЙТЕ СЕКТИ ЧИСТЯТЬ НЕ ТІЛЬКИ ДУШІ А Й КИШЕНІ!
  • Anonymous

    Інтарнет заглючив значить правда. Очистять"посли" від залежності регулярно їсти і ночувати вдома.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up