Партнер рубрики Події

Даішників, яких активісти звинуватили у вимаганні хабаря, поки не звільняють

Даішників, яких активісти звинуватили у вимаганні хабаря, поки не звільняють
Інспектори категорично заперечують, що навіть натякали про дачу «винагороди». Їхню долю вирішуватимуть за результатами розслідування, яку проводять в обласній міліції. Однак начальник обласної ДАІ Андрій Матрифайло категоричний: звільнить підлеглих негайно, лише як будуть підстави і докази їхньої провини. А таких наразі немає

Службове розслідування стосовно двох інспекторів ДПС, які ніби вимагали винагороду у водія на трасі Тернопіль-Підволочиськ, розпочали 26 листопада працівники Інспекції з особового складу обласної міліції.

Такою була вказівка т. в. о. начальника управління МВС в області Олександра Богомола.

Нагадаємо, активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан» вимагали звільнити двох інспекторів, яких звинуватили у вимаганні хабаря у водія. Про це читайте тут  Ультиматум керівництву ДАІ від активістів через інспекторів-хабарників

Відео дня

Начальник обласної ДАІ Андрій Матрифайло наразі перебуває на лікарняному, однак запевнив журналістів: буде підстава і докази провини – підлеглих звільнить.  

  • Підстава для звільнення мусить бути, - каже Андрій Матрифайло. – Я спілкувався з активістами і цікавився, чи мають вони бодай якісь докази – свідків, аудіо-, відеозаписи, фото. Ні, не мають. Я тільки «за» те, щоб звільнити людей, якщо справді винні. Це й іншим наука буде.  

Доки перевірка не завершиться, інспектори будуть на роботі. Головний «даішник» краю каже, що навіть прізвищами інспекторів, яких звинувачують, особливо не цікавився. Заслужили – будуть відповідати. Незважаючи на прізвища, звання чи регалії.

Такої ж думки безпосередній керівник інспекторів, яких обвинувачують, заступник начальника управління – начальник відділу організації роботи ДПС УДАІ в області Олег Турлай.

  • Це працівники ДПС, я спілкувався з ними вчора одразу після повідомлення в ЗМІ, - розповів Олег Турлай. - Вони категорично заперечують, що вимагали гроші. Розповіли, що зупинили авто за порушення - обгін фури. Однак, водія лише попередили і відпустили.

Водій вантажівки, каже пан Турлай, готовий засвідчити, що їхав близько 30 км на год. А це швидкість, під час якої дозволено здійснювати обгін.

Щодо звільнення інспекторів – наразі немає законних підстав. Змусити звільнитись «за власним бажанням» їх теж не можуть. Буде завершене розслідування, яке проводить управління МВС, буде з’ясовано – винні інспектори, чи ні. Тоді й вирішуватимуть їхню подальшу долю, пояснив Олег Турлай. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up