Партнер рубрики Події

Культурно-мистецькі події квітня

  • Вітенько Таня
Вже й травень розпочався. А які ж цікаві та важливі події відбулися в нашому файному місті за останні кілька тижнів? Ось невеличкий огляд подій, що стосуються культурного життя Тернополя:

1. Протягом 17-19 квітня вже втретє в нашому місті проводився мистецький фестиваль «Ї». До Тернополя з’їхались українські письменники, поети з усіх куточків України. В рамках проведення фестивалю вони презентували свій новий творчий доробок, влаштували літературне читання, проводили цікаві конференції та семінари.

Також, цього річ були запрошені і відомі польські та білоруські літератори, через, що «Ї» отримав статус міжнародного фестивалю.

За три роки свого існування захід став досить популярним і важливим мистецько-культурним дійством Тернополя.

Відео дня

2. Ще одним заходом, що отримав статус міжнародного, став п’ятий міжконфесійний фестиваль духовної пісні «Я, там де є благословення».

В цілому учасниками дійства стали понад 800 осіб як з Тернопільщини та інших областей України, так і з різних країн світу (зокрема Словаччини, Румунії, Нігерії).

Фестиваль духовної пісні проводився у неділю, 26 квітня на Театральному майдані. Його учасники спільно виконали молитву за мир в Україні.

3. Тернопільські художники взяли участь в досить цікавому та оригінальному мистецькому проекті «Мамай єднає Україну». Нашими майстрами пензля було створено 18 картин козака Мамая, одна з них є загальнообласною, а решта – присвячені районам. З цих робіт художники планують скласти своєрідну карту Тернопільської області, а згодом й України .

Вже скоро тернопільські Мамаї будуть представлені на виставках у Львові, а згодом і в Тернополі, після чого їх планують передати майбутньому музею «Козак Мамай» у Дніпродзержинську.

ВІТЕНЬКО Тетяни

студентки філологічного факультету

кафедри журналістики

ТНПУ ім..В.Гнатюка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    яка вчасна стаття. Напишіть краще що буде в травні а то знов все попропускаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up