Літак для евакуації українців вночі вилетів до китайського Уханя. Відео

Літак для евакуації українців вночі вилетів до китайського Уханя. Відео

Літак має прибути до міста Ухань 19 лютого о 22:00 за місцевим часом - це 14.00 за Києвом.

 

Літак спеціального рейсу, на якому евакуюватимуть громадян України та іноземних держав із міста Ухань у Китаї, вилетів із Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Цей рейс передбачає зупинку в місті Нур-Султан, Казахстан, для зміни екіпажу. Згідно з планом, літак прибуде до міста Ухань 19 лютого о 22:00 за місцевим часом, повідомляє МОЗ України

Як зазначив глава уряду Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі, літак має прибути до міста Ухань 19 лютого о 22:00 за місцевим часом (приблизно о 14:00 за Києвом).

Раніше УНІАН повідомляв, що виліт літака для евакуації громадян України з китайського Уханя, де зафіксовано спалах коронавірусу COVID-19, запланований на 2:50 19 лютого.

Відео дня

Рейс PQ 7301 здійснює авіакомпанія SkyUp на літаку Boeing 737-800.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив 4,5 млн грн з резервного фонду держбюджету на евакуацію українців із зони розповсюдження коронавірусу в Китаї.

В МОЗ заявили, що евакуації підлягають лише ті, хто не має симптомів гострої респіраторної інфекції.

Евакуйованих громадян України помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.

 

До слова, 19 лютого 2020 року об 11.00 годині скликали тринадцяту сесію Тернопільської обласної ради шостого скликання.

"Враховуючи пропозицію уповноважених представників депутатських фракцій у Тернопільській обласній раді, на розгляд тринадцятої сесії винести питання «Про напружену ситуацію, що складається в Тернопільській області через інформацію, яка набула поширення 17 лютого 2020 року, стосовно намірів Уряду України розмістити на території Тернопільської області в селі Конопківка Теребовлянського району в санаторії «Медобори» близько 100 осіб, евакуйованих із Китаю», йдеться у розпорядженні голови обласної ради.

А ще раніше, 17 лютого, міський голова Сергій Надал звертався до голів Тернопільської ОДА та обласної ради щодо запобігання розміщення осіб, евакуйованих з Китаю, в санаторій «Медобори».

«Інфекційні відділення міських лікувальних закладів - лікарні швидкої допомоги та дитячої комунальної лікарні, які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV, - зазначається у зверненні. 

Читайте також В ОДА та поліції прокоментували можливе прибуття на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців

Нагадаємо, у санаторії «Медобори», що в селі Конопківка Теребовлянського району, можуть розмістити близько 100 евакуйованих людей з Китайської Народної Республіки, де зараз епідемія коронавірусної хвороби. Директор закладу розповів про те, які умови готові забезпечити гостям.
Селяни готові чергувати тижнями, поки не будуть впевнені, що у «Медобори» не привезуть людей з Китаю. 

Станом на минулу добу "офіційного підтвердження про приїзд евакуйованих з Китаю людей на територію Тернопільської області немає!" - повідомляв на своїй сторінці у соцмережі голова ОДА Ігор Сопель.

Чи справді на Тернопільщину привезуть людей, евакуйованих із Китаю, у прес-службі головного управління Нацполіції в області запевнили, що офіційної інформації про це не отримували.

А тим часом ситуація у селі Микулинці залишається напруженою. Місцеві, коли дізналися, що в санаторії «Медобори» можуть розмістити близько сотні людей, які перебували у Китаї, забили на сполох. Для того, щоб до них не привезли людей, серед яких може бути і носій вірусу, жителі район зараз по черзі чергують біля дороги, яка веде до санаторію.

При необхідності готові навіть заблокувати рух транспорту на трасах.

- Ми були тут всю ніч і продовжимо стояти, - каже одна з жительок селища пані Оксана. – Ми не дозволимо, щоб до нас привезли людей, які можуть бути хворі. Це небезпечно для усіх нас.

Селяни готові чергувати тижнями, поки не будуть впевнені, що у «Медобори» не привезуть людей з Китаю.   

- До санаторію від нашого «блок-посту» - два кілометри, а поруч з самим санаторієм є житлові будинки, - каже один з селян пан Роман. – Ми будемо стояти до тих пір, поки для розміщення людей з Китаю не знайдуть підходяще місце. Є інформація, що борт з людьми прибуде 20-го лютого. Нам нічого не пояснюють, а ставлять перед фактом. Нічого і не підтверджують, і не спростовують. Ми не знаємо, чи справді до нас привезуть цих людей, але на слово нікому вірити не збираємося.  

Читайте також Чи є в санаторії "Медобори" умови, аби прийняти людей з Китаю

НОВИЙ КОРОНАВІРУС: ШЛЯХИ ПЕРЕДАВАННЯ І ВАРІАНТИ ЗАХИСТУ

Наразі відомо, що новий коронавірус передається краплинним та контактним шляхами, повідомляє Центр громадського здоров'я.

Переважає контактний шлях, коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці) після торкання до об’єктів (тварин, м’яса, риби, дверних ручок, поручнів), що контаміновані (забруднені) виділеннями із дихальним шляхів хворого чи інфікованого.

Краплинним шляхом вірус передається від людини до людини під час кашлю або чхання у тісному контакті, коли утворюються краплі діаметром понад 5 мкм. Коронавіруси не здатні зберігати інфектогенність (заразність) під час передавання на далекі відстані. Тому тісним контактом вважають відстань менше 1 м, хоча деякі науковці допускають можливість передавання (за певних умов) до 2 м.

Повітряним шляхом віруси передаються від людини до людини через аерозольні часточки (діаметром до 5 мкм), які безперешкодно можуть потрапляти в альвеоли та бронхіоли (нижні дихальні шляхи). Цей шлях передавання та інфікування не характерний для коронавірусів, хоч і можливий за певних умов — наприклад, під час процедур з утворенням аерозолю. До таких належать лише медичні процедури — бронхоскопія, інтубація трахеї, санація трахеобронхіального дерева у хворого, що перебуває на штучній вентиляції легень, тощо. Тому для більшості населення такий шлях не страшний.

Як пересічним громадянам запобігти інфікуванню новим коронавірусом?

1. Не торкайтеся до потенційно контамінованих вірусом поверхонь, зокрема до тварин, у регіонах із виявленими випадками інфікування.

2. Ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком.

Миття рук з милом:

  • тривалість процедури — 20–40 с;
  • вода має бути теплою (комфортної температури), а не холодною чи гарячою;
  • обов’язкова процедура, якщо руки видимо забруднені, після приходу з вулиці, перед прийомом їжі, після відвідування туалету, якщо відсутній антисептик для рук;

Обробка рук спиртовмісним антисептиком:

  • спиртовмісний антисептик для рук — розчин із вмістом спирту 60–80% або із 2% хлоргексидину (інші засоби, що реалізують як «антисептик для рук», наприклад настій ромашки або розчини із 40% вмістом спирту, не є такими);
  • антисептик має покривати всю поверхню шкіри рук (в середньому на одну обробку слід використовувати 3 мл розчину, а це 24–27 «пшиків» кишеньковим диспенсером, тому рекомендовано його просто наливати в долоню);
  • тривалість обробки — близько 30 с;
  • особливу увагу приділіть нігтям (там накопичується найбільше бруду);
  • обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із (потенційно) забрудненими об’єктами;
  • у разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри;
  • контролюйте доступ маленьких дітей до антисептика (він містить спирт і токсичний для прийому всередину).

3. Уникайте скупчення людей.

4. Якщо ви захворіли, залишайтеся вдома і зверніться до лікаря.

5. Використовуйте захисну маску:

  • обов’язково — якщо захворіли і маєте респіраторні симптоми (кашель, нежить);
  • якщо перебуваєте у місцях великого скупчення людей — з метою додаткового захисту.

Використовуйте маску правильно:

  • вона має покривати ніс і рот;
  • вона має щільно прилягати, без відступів по краях;
  • заміняйте маску, щойно вона стала вологою;
  • не чіпайте зовнішню частину маски руками, а якщо доторкнулися, помийте руки з милом чи обробіть спиртовмісним антисептиком;
  • заміняйте маску щочотири години;
  • не використовуйте маску повторно.

Чому в Китаї всі користуються респіраторами і костюмами біологічного захисту?

Відповідно до рекомендацій ВООЗ та CDC, у разі виявлення збудника із невідомими або недостатньо відомими властивостями, передусім шляхами передавання та інфікування, медичні працівники мають використовувати засоби індивідуального захисту для недопущення інфікування всіма шляхами (контактним, крапельним та повітряним).

Будьте здорові та не піддавайтеся на маніпуляції!

Станом на 19 лютого 2020 року у світі зареєстровано 75 199  лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2012- летальні. Одужало вже 14 675 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано, повідомляє МОЗ України.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами останнього найбільшого дослідження китайських медиків, більш ніж 80% із досліджених 70 тисяч випадків коронавірусу Covid-19 – м’які, а найбільший ризик коронавірус становить для літніх та хворих людей. Окрім цього, експерти вказують на підвищений ризик для медичних працівників – увагу на це звернули після того, як у вівторок від коронавірусу помер 51-річний директор госпіталю міста Ухань у провінції Хубей (епіцентр нової хвороби).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • ПростоЛюблюУкраїну.

    Всеж таки скажу ще раз вам Ганьба вам.  Про Україну вони думають Ганьба вам  ви навіть уяви не маєте що таке Україна чим вам Київ завенив чи інші міста України ні чим отакі ви є гнилі в середині.
  • Іван Тлумацький

    Нехай через Іран зробить кружок і всі проблеми пропадуть
  • саша

    В ЧОРНОБОЛІ ПО ЛЮБОМУ ЛИШИЛИСЬ БУДОВИ ОБЛАГОРОДИТИ ЗРОБИТИ РЕМОНТ
  • Хтось

    Якщо Ви - людина, а не бот, подаруйте квіточку життя коронавірусу, може він зрадіє і не приїде до нас, бо інакше першими його жертвами будуть ті, які його привезуть.Всім відомо, яка в нас медицина, на жаль.Я не медик, але чомусь мені приходить постійно думка про те, що тих людей в Китаї потрібно було ізолювати на певний період часу,хай би за ними поспостерігали китайські лікарі, а тоді вже робити евакуацію.Це би була і їх,і наша безпека.А так - невідомість.Залишається тільки надіятися на краще,бо ж насправді невелика різниця в тому, де в Україні їх влаштують.Якщо Китай не може стримати розповсюдження цього вірусу, то Україне тим більш не зможе.

    Хтось2 reply Хтось

    Ви знає безпеку Китаю сумніваюсь дай безпеку України ви теж не знаєте цікаво хто такий бот яких ти шукаєш а що до питань які тебе турбують звернись до влади яку ви шановний обрали там вам нададуть усі відповіді на ваші питання я дуже хотів би вас побачити на місці тих Українців яких хочуть врятувати а їх не пускають свої громадяни України цікаво щоб ви казали коли б були хворими а вам кажуть в Чорнобиль чи в Донецьк і до речі вам не соромно ставити собі самому +1 класно розділяєте громадян України на сорти це так само одні захищають а інші в Польщу їздять вітаю ви як були сміттям так і залишились і не вам вирішувати кого і як  рятувати ви це не вся Україна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up