Партнер рубрики Події

Лохотронщики виманили у тернополянки понад 38 тис. грн

Лохотронщики виманили у тернополянки понад 38 тис. грн
Ось таку золоту статуетку «замовили спеціально для мене у ювеліра», - каже Раїса Глинська. – Та це вже все купи не тримається! Люди, будьте обережні, не зв’язуйтесь із шахраями
Понад 38 тисяч за два роки заплатила тернополянка за товари з каталогів «На дом». Все б нічого, якби якість товарів відповідала ціні, фірма не дурила жінку і не передала її адресу ще кільком подібним фірмам. Тепер потерпіла хоче застерегти інших тернополян

У таку довготривалу халепу тернопільська пенсіонерка втрапила випадково. І що найгірше – обманутих людей чимало по усій країні. Фірма час від часу лише змінює назву і далі дурить.


Утім, такими обманами зазвичай не цікавляться правоохоронні органи. Оскільки для закону це звичайна купівля-продаж.

Так, пані Раїса – науковець, пенсіонер, постійно читає різноманітну пресу. Одного разу, побачивши в одній із тернопільських газет кросворд, розгадала його, надіслала відповідь. Лише згодом зрозуміла, що ну дуже вже легка відповідь потрібна була комусь для того, щоби вивідати якнайбільше домашніх адрес.

- У відповідь у липні 2013-го надіслали мені каталог з товарами. Мовляв, замовляйте у нас товар. Оскільки ми з чоловіком обоє - пенсіонери, то вирішили, що можемо зробити подарунки онукам, які живуть у США, - пригадує Раїса Глинська (чоловік уже помер – прим. ред.). – Почали замовляти. Уже в серпні надіслали повідомлення, що я виграла у них 80 тисяч гривень. Тим виграшем «годували» майже два роки. Щоразу, як надсилали новий каталог.



Окрім того, додає пані Раїса, періодично надсилали інформацію і про виграш у дрібних конкурсах – то електротехніка, то ще щось. Для отримання цього товару жінка мала замовити ще щось, відповісти на лист. Відправники листів - ООО «Юнайтед Украина», ООО «Щедрый дом».

Відео дня


- Розіграші у них відбуваються двічі на рік – у червні і грудні, - додає вона. – Навіть надсилали мені фото попередніх переможців, також пенсіонерів. Надсилали сертифікати, навіть двічі – що стала лауреатом «Головної премії-2015». Тож спеціально для мене вони замовили золоту статуетку. Її, мовляв, отримаю під час вручення головного призу.


Дійшло до абсурду
З наближенням дати вручення нагороди фірма перестала листуватися з тернополянкою. А вже у січні 2015-го звідти написали, що не могли з нею зв’язатись і, наче нічого не сталося, надіслали черговий каталог.  

- Сумно, що я війну пережила, злидні, маю вищу освіту, а хтось має мене за дурня, - каже пані Раїса. - Я підрахувала, що майже за два роки купила у них товару на суму понад 38 тисяч. Що найгірше, вони мені ще досі не надіслали деякий замовлений  і оплачений товар. Винні мені ще три посилки на суму понад 1129 гривень.

Одночасно з обіцянками вручити виграш надсилали інформацію про різні пропозиції та умови отримання призу. Приміром, пропонували зробити 100 ксерокопій одного листа з трьома анкетами, розрізати та роздати сусідам, родичам. Охочі взяти участь у розіграші грошових призів мають просто надіслати свої анкетні дані – ПІБ, адресу. Тоді жінка нібито змогла б отримувати 20% від кожного замовлення, зробленого сусідами та родичами.


Невдовзі після перших зроблених пані Раїсою замовлень почали надходити пропозиції і від інших фірм з пропозицією щось у них придбати. Дійшло до безглуздя. Фірма передала її контакти ще десятку різних компаній. 

- Які дурниці надсилають, словами не передати, - додає співрозмовниця. – Так, з якогось Інституту психології приходить інформація про продаж «ідолів», тобто різних статуеток для удачі. Приміром, прислали мені пропозицію придбати статуетку Катерини ІІ. Мовляв, вона принесе мир, сімейний затишок, благополуччя. Я вже не витримала і надіслала відповідь – я ж історик. Запитала, чи вони хоч знають, хто така Катерина і яке життя вона вела. Більше нічого не надсилали. 


Почали писати екстрасенси
Тернополянці почали надходити листи і від усіляких екстрасенсів, астрологів, що рекламуються у тернопільських газетах. Вони також пропонували написати свою дату народження, вказати анкетні дані і обіцяли «причарувати» удачу. 

- Написала мені одна, що я маю зробити для того, аби отримати свій приз розміром 80 тисяч гривень, - додає пані Раїса. – Звідкіля вона знає мою адресу і про той обман? Я не здивуюсь, якщо у тієї фірми є всі документи на свою роботу. Але ж не на обман! На їхніх листах немає ані юридичної адреси, ані номера телефону. 

До слова, про ООО «Щедрий дім», «На дом» є доволі багато інформації на сайтах інших регіонів. Там йдеться саме про обман. Всюди цими фірмами зацікавились журналісти через скарги незадоволених людей. Приміром, ООО «На дом» уже десятиліття діє в Росії. Усілякі пропозиції брати участь у конкурсах, кросворди вкладають навіть у великі видання. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up