Партнер рубрики Події

На "Дружбі" повстали проти забудови автостоянки

На "Дружбі" повстали проти забудови автостоянки
Тернополяни пікетували проти будівництва багатоповерхівки на вулиці С.Будного біля хлібзаводу в середу, 3 вересня.

На пікеті ми застали четверо жінок. Їх не влаштовує те, що поруч із їхніми помешканнями будуть зводити будинок. Ще й, мовляв, автостоянку заберуть.
- Ми вимагаємо, щоб цю будову припинили, у них же навіть дозволів немає! - обурюється мешканка одного із сусідніх будинків пані Руслана (прізвище жінка називати відмовилась). - Тут є чудова автостоянка, яку в нас заберуть. Бо їм буде потрібен заїзд до будинку. І взагалі, як тут можна будувати? Біля дороги і тут, прямо під землею, зовсім неглибоко від поверхні проходять труби газо-  та водопостачання...

Previous Next

Забудовник - "Набережний квартал". Під час виконкому міськради 3 вересня вирішили скасувати рішення виконкому від 21 січня 2010 року. Тоді фірмі надали містобудівні умови на будівництво багатоквартирного будинку на вул. Будного біля хлібзаводу, пояснює міський голова Сергій Надал.
- Відповідно до генплану міста та плану зонування, на цій території не може вестися житлове будівництво чи будуватися приміщення громадської забудови, - каже він. - Тому є необхідність привести у відповідність всю містобудівну документацію про це будівництво . У зв’язку з цим щодо даного об’єкта скасовані містобудівні обмеження. Сьогодні матеріали про скасування будуть направлені і в прокуратуру міста, і в Держбудінспекцію області, і до органів Держбудконтролю України.
Як бачила кореспондент, на паркані навколо фундаменту немає інформації щодо цього будівництва багатоповерхівки і хто, власне, забудовник.
- Я просив показати дозволи, але представники забудовника категорично відмовляються. При цьому говорять, що дозволи вони чи то мають, чи то ще виробляють, - говорить заступник начальника управління муніципальної поліції Тернопільської міськради Володимир Петрик. - Ще поруч із будовою забудовник уже встановив приміщення, у якому має бути їхній офіс для продажу квартир у новому будинку. Але за рішенням міськради, найближчим часом це приміщення демонтують, оскільки у забудовника них немає дозволів на забудову даної ділянки землі. 
Водночас представниця забудовника переконувала Володимира Петрика, що документи на будівництво у них є.  Але розмовляти з журналістами відмовилась.. Детальніше діалог її та Володимира Петрика дивіться на відео. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Bit

    Одна жінка , немаючи машини, переживай за паркінг, інша за дроти на буд. майданчику (напевно вдома розеток немає)....
  • Рома

    Надал наведе порядок!
  • Дуглас

    всі б стоянки позабудовували,а під домами і так вже нема де машин ставити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up