Партнер рубрики Події

Памʼятник Данилові Галицькому відреставрують до Дня міста

Памʼятник Данилові Галицькому відреставрують до Дня міста

Головна проблема скульптурної композиції - гранітні плити, які потрібно відреставрувати, та постамент, пояснили в міській раді.

Те, що пам'ятник обнесли огорожею, насторожило багатьох тернополян. Хто жартома, а хто серйозно почав припускати, що пам'ятник знімуть. І, звісно ж, продадуть.

 - Так, а замість Данила Галицького посадимо Бандеру, - жартує заступник міського голови Владислав Стемковський. - Насправді все до банального просто: потрібно чим швидше провести косметичний ремонт плит, якими обкладена композиція. Якщо це не зробити цього року, то наступного мова вже йтиме про капітальний ремонт - а це зовсім інші кошти і тривалість робіт.

В скільки обійдеться ремонт, наразі не кажуть, бо ще самі не знають, в якому стані основа пам'ятника. Скульптура була тривалий період на балансі обласного управління капітального будівництва, ремонти не проводились через брак коштів. Зараз її взяли на баланс міста, пояснив пан Стемковський.   - Ремонту потребує сам постамент. Пригадуєте, коли до Тернополя приїздила Джамала і зустріч планували зробити саме на Майдані Волі, то в авральному режимі взялися проводити косметичні роботи, адже плити з граніту потріскали. "Допомогли" їм в цьому і підлітки, які раніше полюбляли стрибати там на скейтах та велосипедах, - говорить заступник міського голови.

Відео дня

Тож зараз потрібно поправити плити та підрихтувати основу. Впоратися із усіма роботами обіцяють до Дня міста.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Діонісій

    недавно тільки зробили , а вже ремонтувати, значить зробили хреново, або грощі вкрали і треба було на чомусь економити і тепер та економія вилізла,

    Piter Savka reply Діонісій

    Не. Просто примутять голову Степана Бандери замість голови Д. Галицького. Буде Бандера на коні.

    Анонім reply Piter Savka

    Нє. Привезуть танк, який зняли "біля танка", поставлять замість коня, а з люка буде виглядати голова Бендери!..

    Piter Savka reply Анонім

    Тоже варіант
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up