Шукають заміну літаку на "Східному". На ідеї композиції можна заробити

Шукають заміну літаку на "Східному". На ідеї композиції можна заробити

У Тернополі оголосили конкурс на кращу ескіз-ідею композиції при вході в парк "Національного відродження".

 

На засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про оголошення відкритого конкурсу на кращу ескіз-ідею архітектурно-монументальної композиції при вході в парк «Національного відродження» (пам’ятний знак «Літак МІГ-17») у Тернополі.
Конкурс триватиме з 12 лютого по 12 квітня 2017 року.
До участі у відкритому конкурсі запрошують фахівців, авторські колективи, які подадуть на конкурс проекти, що відповідають умовам. При проектуванні слід врахувати соціальну значимість об’єкту та його функціональність.
Реєстрація учасників конкурсу та видача конкурсної документації проводиться за адресою: м. Тернопіль бул. Т.Шевченка, 1, 3 пов., тел. 42-06-72 з 10.00 до 12.00 ([email protected]).
Призовий фонд у сумі 20 000 грн.: перша премія – 7 000 грн., друга – 5 000 грн., третя – 3 000 грн. Окрім того, на учасників чекає заохочувальна премія у розмірі 5 000 грн. Оцінюватимуть проекти заслужені архітектори України, фахівці у сфері художніх та архітектурних проектів, повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, що влітку 2016 року на виконавчому комітеті міської ради прийняли рішення, що, якщо тернополяни знайдуть заміну літаку, то його демонтують. Тоді начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Василь Бесага наголосив, що після обстеження комісія запропонувала демонтувати його, бо він у невідповідному стані. Що літаку потрібен ремонт, реставрація. Він у будь-який момент може впасти.

Після дискусії виконкому щодо пам'ятника, міський голова запропонував влаштувати конкурс на найкращий проект від тернополян. Тобто, якщо люди придумають, що можна встановити замість літака, то його таки демонтують.

Відео дня

Пройшло уже сім місяців і міська рада оголосила конкурс.


Свою думку про літак на "Східному" написав депутат міської ради Андрій Шкула:

Читайте також: 
Якщо тернополяни вигадають гідну заміну літаку на Східному, то його демонтують (25 серпня 2016 р.)
Замість ремонту аварійного літака тернополянам пропонують трьох янголів (18 липня 2016 р.)
Тернопільський літак: бути чи не бути (3 жовтня 2015 р.)
Літак на Східному таки демонтують (2 вересня 2015 р.)
Тернополяни просять відреставрувати літак на “Східному” (26 грудня 2014р.)
У мерії заспокоюють, що літак на “Східному” чіпати не будуть (15 вересня 2014 р.)
Літак потребує ремонту, але що з ним зроблять - невідомо (20 грудня 2012 р.)
Літак уже обстежили, але результатів ще нема (4 грудня 2012 р.)
У суперечці про тернопільський літак згоди не дійшли (23 лютого 2010 р.)
Голосувати про літак Тернопільські депутати не прийшли (16 лютого 2010 р.)
Тернополяни хочуть ВРЯТУВАТИ літак (10 лютого 2010 р.)
Тернопільський літак віддали киянам (ВІДЕО) (5 лютого 2010 р.)
Тернопільський літак хочуть забрати до Києва (3 лютого 2010 р.)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    "Ефект бумерангу" ніхто не відмінив. У 2000-них в селах і містах Тернопілля нищили пам.ятники Радянським воїнам, розмальовували військову техніку квіточками. Шкода ветеранів ВВ, які пережили жахи війни та на старості років усе це спостерігали. Дуже сподіваюсь, що наші нащадки будуть не такі як ми, і не будуть зносити пам.ятники Героям Небесної сотні, щоб побудувати там готель або пам.ятник бараболі.
  • Андрій Славопас

    Лишіть літак у спокої. Досить зносити "символи совка", збудуйте хоч якийсь символ України. А то тільки грабують, ломлять, дерибанять і патріотизмом прикриваються. Якщо вулиця потопає в гавні, то як її не перейменовуй, всеодно смердіти буде. Вам до совка, як до Місяця. Покажіть, що ви на ділі кращі, а обливати брудом і стрілки переводити кожен мастак!
  • Настя

    Залишіть літак!
  • Соло Юра

    замiсть лiтака пiдiйде ТРОЛЕЙБУС щоб владi було стидно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up