Партнер рубрики Події

Тернополянин скасував штраф у суді і домагається відкриття кримінальної справи

Тернополянин скасував штраф у суді і домагається відкриття кримінальної справи
“Воює” з ДАІ. Тридцятирічний водій, якого інспектори Державтоінспекції притримали дві години та ще й бризнули на нього з газового балончика, домігся сказування їхнього штрафу. Навіть більше — інспекторів звільнили

Скасування штрафу 400 грн від Державтоінспекції добився у муськрайсуді суді тернополянин Артем Єлізаров.
Утім, чоловік запевняє, що буде судитися з правоохоронцями далі. Адже, як писала “20 хвилин” у №7 від 20-21 січня, даішники, зупинивши його на дорозі, під час спілкування бризнули у лице з газового балончика. Усі подробиці складання протоколу водій зняв на відеокамеру і розмістив в Інтернеті, про це ми писали раніше.
- Я їхав з Чернівців через Теребовлю, там вони мене і зупинили, - розповідає Артем Єлізаров. - За законом вони мене можуть затримувати 20 хвилин. Для того, щоб мене протримати більший час вони повинні скласти протокол про затримання. Це у разі, якщо моя машина у розшуку або я якийсь злочинець. Його вони не склали, але мене тримали дві години.
Одразу після інциденту водій почав дзвонити на “гарячі” лінії ДАІ в Тернопіль і Київ.
- Вони мені прислали начальника ДАІ в Теребовлі, він мені запропонував пройти експертизу на наркотичне сп’яніння, - каже чоловік.
Висновок експертизи – “нічого не вживав”. Копія цього документа є у редакції. Сам протокол, копія якого також є у редакції, водію прислали листом. Ним співробітники ДАІ повідомили чоловіка, що він невірно переїжджав через дорожню розмітку.
- Протокол вони склали без мого відома, - каже пан Єлізаров. - Він свідчить, що я неправильно перетнув розмітку, але в той час дорожнє покриття було засніженим. Доказів у них не було ніяких. Вони не мали ні сертифікованих приборів, ні свідків.
Чоловік розповідає, що працівники ДАІ були не на патрулюванні.
- Я помітив, що в них немає табельної зброї, - говорить чоловік. - До мене вони підійшли, не представившись. Співробітник попросив мої документи і одразу почав знімати на відео камеру свого телефону. Під час нашої розмови вони придумували різні версії мого порушення. Що у мене брудні номерні знаки, що я зупинився не в тому місці. Шукали причини, щоб я вийшов із машини. Потім бризнули на мене з балончика.
Щоб скасувати протокол, Артем Єлізаров звернувся до міськрайсуду. Суддя виніс рішення на його користь. На працівників ДАІ чоловік подав скаргу в обласну міліцію. Листом Відповів водію 20 січня начальник відділу внутрішньої безпеки міліції Едуард Кольцов. Копія відповіді є у редакції.
“Прийнято рішення про звільнення з займаних посад державтоінспектора та інспектора з дізнання. Матеріали службового розслідування направлено в прокуратуру”, - повідомляє пан Кольцов.
До прокуратури водій звертався повторно, зараз він чекає на її рішення і збирається подавати позов на працівників ДАІ до суду.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    молодець,таких ставити на місце треба!!!!!!!!!!!!побільше б таких СПРАВЕДЛИВИХ водіїв!!!!!!!!
  • Anonymous

    Молодець Артем...Тапк тримай....Якщо би частіше ми відстоювали свою ПРАВДУ,То і спокійніше ЖИТИ.....Респект і Уважуха Артем......
  • Anonymous

    сказування це як?
  • Anonymous

    на палю їх!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up