Партнер рубрики Події

У дитсадочку №38 – 10 хворих діток, у садочку №16 - двоє

У дитсадочку №38 – 10 хворих діток, у садочку №16 - двоє
Чи отруїлись і чим отруїлись діти у тернопільських садках, фахівці ще не знають
Чим отруїлись дітки у тернопільських садках №38 ат №16, фахівці поки що не знають. У санітарних службах області та міста кажуть, що перші результати лабораторного дослідження будуть завтра, 21 січня, вранці.

  Натомість в одному із садочків -  №38 наполягають, результати вже є  - кишкова інфекція та харчове отруєння не підтвердилось. 


- Фахівці  перевірили і діток, і працівників, - розповідає завідувач дитсадку №38 Лілія Соломон. – Є вже результати аналізів і діток, що перебувають в лікарні. Перевіряли і зразки продуктів, якими годували діток. Так от – ні харчове отруєння, ні кишкова інфекція не підтвердилась. Це – ротово-повітряна інфекція.

Відтак сьогодні садочок, за словами завідувача, повинна отримати дозвіл на відновлення роботи. І уже завтра вранці садочок може запрацювати. 

У  той же час, як повідомили нам у Головному управлінні Державної санітарної служби в області, хворих у садочку № 38 побільшало. І станом на 10.00 20 січня – їх уже десять. Щодо  захворювання дітей у садку №16, то тут йдеться тільки про два випадки. Чи пов’язані випадки захворювання в обох садочках  - фахівці поки що не беруться говорити. Так, як садочки розташовані на території міста, то за детальнішою інформацією порадили звернутись у міську санітарну службу. 


- Попередні результати бактеріологічного дослідження будуть на завтра на ранок, - каже головний державний санітарний лікар міста Євген Безрукий. – І, якщо знайдуть якийсь збудник, то що ж це саме є, можна буде сказати тільки за 12-24 години . Наразі відібрані зразки усіх продуктів із садочків – проводиться епідрозслідування.

Також пан Безрукий додав, що поки що від лікувальної мережі вони отримали термінові повідомлення про 10 хворих дітей, вихованців садочка №38. 

- У садочку №16 хворих діток -  двоє, - додає Євген Безрукий. – Це поодинокі, на відміну від садочку №38, випадки. Але тут також відібрані зразки продуктів і проводимо епідрозслідування. 

У садочку №16 ще не беруться говорити про ситуацію. Тут кажуть, що працює комісія і жодних висновків щодо причин захворювання ще нема.

- Поширюють різну інформацію, - каже завідувач дитсадка Галина Герасименко. – То про молоко, то про ще щось. Але ж були свята...Поки висновків нема, коментувати ще нема чого.  

Відео дня

Від редакції. Просимо  відгукнутись батьків вихованців садків №16 та №38, які хочуть розповісти про ситуацію із харчуванням у садочках. Телефонуйте, будь ласка, нашому журналісту за тел.096-709-74-60, або ж можете написати на електронну скриньку [email protected]

В тернопільському дитсадку отруїлись чимось діти (ОНОВЛЕНО)

Міськрада обіцяє покарати винних в отруєнні дітей

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Татьяна Шабанова

    Три дні потрібно для того щоб висіяти інфекцію в понеділок завезли результати, скажіть як ви можете знати що то не кишкова інекція, вже в вівторок? Інформаця неправдива що в з 16 садочка тільки двоє дітей на вчора (вдень)їх було 3 тільки одна мамочка сказала що вона не повязує хворобу з садочком. ВВечері  поступило ще двоє близнят це все 16 садочок середня група. В дітей одинакові симтшломи висока температура блюваня і діарея. А наші завідуючі на чолі з корупціонеркою Похиляк гарно відмажуться.  А Ви Сергій Віталійович молодець перевірку призначили тільки покарають максимум санітарку!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up