Партнер рубрики Події

У Тернополі затримали сепаратиста - члена "Оплоту" (оновлено)

У Тернополі затримали сепаратиста - члена "Оплоту" (оновлено)
Тернополянина, який сприяв діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», затримали працівники СБУ 10 вересня в Тернополі. Йому світить до 15 років тюрми.

Виявляється, цей 47-річний тернополянин у квітні-вересні 2014 року вербував на території Тернополя осіб для участі у бойових діях на стороні терористів на території Донецької і Луганської областей.
Цей чоловік підтримував тісні контакти з криміналітетом із Харківського клубу «Оплот» і виконував інструкції, отримані від співробітників російських спецслужб, повідомляє прес-центр СБУ. 
У лютому та квітні 2014-го спільно з членами «Оплоту» він брав участь у протизаконних акціях у Харківській ОДА, згодом захоплював адмінбудівлі на Донеччині. Повернувшись до Тернополя, чоловік активно вербував молодь до «Оплоту», агітуючи виїжджати у східні регіони для протидії силам АТО.
Співробітники СБУ затримали зловмисника 10 вересня ц.р. в одному з районів Тернополя.
Слідчі УСБУ в Тернопільській області розпочали кримінальне провадження за фактом сприяння діяльності терористичній організації  - за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). 
Хід розслідування перебуває і на контролі в прокуратурі області. Ця установа здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому СБУ.
Довідка
​За згадану статтю КК чоловікові світить тюрма на термін від 8 до 15 років.
До речі, ось - г
аряча лінія Служби безпеки України для спільної боротьби з сепаратизмом, тероризмом та корупцією - 0 800 501 482, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віталій

    навіщо писати усі ці прокляття і побажання???? просто зробіть одне-дайте імя та приізвище
  • Діана

    і після цього ми дивуємося зомбованим росіянам. просто соромно за таких людей
  • коля федоров

    на гіляці вішати
  • Ф

    Вішати суку на центральній площі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up