Партнер рубрики Події

Від ЗНО з української мови залежить і вступ у виш, і оцінка в атестаті

Від ЗНО з української мови залежить і вступ у виш, і оцінка в атестаті
Цьогоріч українські одинадцятикласники вперше здаватимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) у формі зовнішнього тестування. І у залежності від обраного ними рівня, отримають за роботу дві чи три оцінки.


Якщо ж дитина не здасть ЗНО з української мови, то і необхідність складати наступні тести, відпадає. 

- Відбудеться ЗНО з української мови  і літератури 24 квітня, - розповідає заступник директора з питань ЗНО та моніторингу освіти Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк. – Цьогоріч його  проводять набагато швидше, аніж попередні роки, саме через поєднання його із ДПА. Тож складатимуть ЗНО з української мови усі одинадцятикласники.  


На сьогодні на тестування з цього предмету, за словами пана Шайнюка, зареєструвалось 7 тис. 559 учнів. Утім, цифра ще можна змінитись. Складатимуть діти тести у 29 пунктах.  Так,  пункти, задля зручності, будуть розташовані у кожному районі і у місті Тернопіль. Таких пунктів тут буде 9.  Попередні роки – пунктів тестування  було менше, адже й саме тестування з української мови відбувалось у дві, а той у три сесії, а не в одну, як цьогоріч.

- У день тестування частина навчальних закладів, де будуть розташовані пункти тестування, працювати не будуть, - додає пан Шайнюк. - Вони або вже від працювали, або робочий день перенесуть. Звичайно і  вчителі, які залучені до проведення ЗНО, матимуть зміщений графік роботи. Адже до проведення ЗНО цьогоріч залучено понад півтора тисячі педагогів.


Ще однією особливістю цьогорічного ЗНО є те, що паперового запрошення  на домашню адресу діти не отримуватимуть. Адже ті  будуть розміщені на персональній сторінці кожного зареєстрованого учасника. Тож діти роздруковуватимуть їх особисто.  

- На цій же особистій сторінці вказано, які документи треба мати із собою:   паспорт чи свідоцтво, сертифікат УЦОЯО, запрошення, - додає пан Шайнюк. – Там вказано, що  із собою треба мати: декілька ручок із чорною пастою, прозору пляшечку води. Також вказано, чого робити не можна, інакше дитину видалять із аудиторії.

Відео дня

 
Змінена цьогоріч і кількість часу, відведена на тест. Приміром,  базовий рівень діти писатимуть 150 хвилин, на поглиблений – вони отримають ще 60 хвилин.  Таким чином в цілому тест займе 210 хвилин.

- За результатами тестування діти отримають дві або три оцінки,  залежно від категорії, продовжує пан Шайнюк. - Якщо  це випускник навчального закладу, він обрав поглиблений рівень, він отримає три оцінки: одна за поглиблений рівень по 100 бальній шкалі, друга – за базовий  - по 100 бальній, і третя – як ДПА  - але це лише буде українська мова базового рівня, плюс творча робота. 


Далі, у регіональних центрах перевірятимуть роботи, визначатимуть за двома методиками порогові бали, направлятимуть свої результати в  Київ. У столиці уже, за надісланими з регіонів результатами,  визначатимуть загальний пороговий бал. Ті діти, які не подолають пороговий бал, отримають лишень довідку, що ЗНО з цього предмета не здали.  Результати тестування діти орієнтовно дізнаються 18-20 травня. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up