Тернополяни нарікають на непрозорість у роботі міської ради

Тернополяни нарікають на непрозорість у роботі міської ради
Тернопільська міська рада порушує Закон України “Про доступ до публічної інформації”, стверджує тернополянка Вікторія Ушакова.

- На сайті міськради активний тільки розділ “розпорядження міського голови”, - розповідає тернополянка. - Розділ “рішення сесії міськради” неактивний. Остання дата зміни в архіві – 23 жовтня. Хоча, згідно з законом про доступ до публічної інформації, проекти рішень сесії міськради повинні оприлюднуватися за 20 днів до сесії. У міській раді не дотримуються цих термінів. Якщо проекти рішень розміщують за три дні до сесії, то важко за такий короткий час важко вивчити їх зміст. А часто буває, що проекти рішень не збігаються з порядком деннним сесії.
Керівник прес-служби Тернопільської міської ради Катерина Калуш запевнила, що у мерії дотримуються закону про доступ до публічної інформації.

- Усі необхідну інформацію ми розміщуємо на сайті у терміни, визначені законом про доступ до публічної інформації, - розповідає Катерина Калуш. - Це стосується і проектів рішень міської ради. Вони розміщені у рубриці “доступ до публічної інформації”.

Нагадаємо, згідно із ст. 15 ч. 3 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • ук5у45

    Біда не лише в анонсах: в рішеннях міської ради відсутня частина земельних рішень. Крім того, в міській раді приховують ПІП частини людей, яким давали землю, а також розташування цієї землі. Посилаються на "Таємну інформацію", хоча оскільки мова йде про привласнення комунальної землі - інфлормація відкрита.
  • Степанова Олена

    пані Катерина Калуш, як і її шеф п.Надал вводять громаду в оману. Згідно п. 30.7 Регламенту Тернопільської міської ради Проект рішення повинен містити:

    1) заголовок, в якому зазначаються найменування міської ради, порядковий номер скликання, порядковий номер сесії; назва питання, з якого приймається рішення;

    2) вступну частину, в якій подаються обґрунтування, мета і доцільність рішення, точні посилання на нормативно-правові акти (повна назва документа, номер розділу, глави, статті, пункту, підпункту, абзацу);

    3) текст рішення, виклад якого починається після слів: "Тернопільська міська рада вирішила:";

    4) додатки до проекту рішення (якщо на них є посилання в пунктах самого рішення) за підписом розробника проекту.

    А що розміщується на сайті ТМР? Не проект рішення, а порядок денний. Самі депутати не знають за що голосують. Бо, як я спостерігала депутатам перед початком сесії роздають проекти без додатків.
  • Каміла

    Надала із Калуш зачекалися тернопільські смітники!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up