Готуємо делікатесну курочку

Готуємо делікатесну курочку
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Хочеться м’яса, та щоби було і ніжне, і соковите, і ситне? Тоді гайда у ресторан „Орфей”, що на вул. Київській. Там для вас приготують „Курочку делікатесну”. 
Це соковитий і ніжний на смак рулет, фарширований смаженими грибочками з цибулькою і твердим сиром. 

Previous Next

— У нашому меню є ще один рулет із курячого м’яса — „Гордон”, — розповідає кухар Павло Генсюровський. — Але його фарширують копченим бочком і твердим сиром.
За словами співрозмовника, у закладі останнім часом з’явилося чимало всіляких смачних новинок. Наприклад, „Закуска козацька” — холодне асорті з сала, копченого бочка, печеної свинячої шиї, хрону та часнику. 
— Готуємо також „Гарячу сковорідку” на вибір, — каже чоловік. — Із курячим м’ясом, шинкою чи грибами. Основа такої сковорідки — печена картопля. Кожну страву посипаємо тертим сиром і запікаємо.
Влітку майже у кожному закладі Тернополя готують смаколики на мангалі. „Орфей” — не виняток. Тож тут можна посмакувати і шашликом. І свинячими иреберцями, і запеченою рибкою. А ще ресторан пропонує свій варіант закарпатського баноша.
— Ми готуємо і традиційний банош, — каже пан Павло. — Але можемо здивувати наших відвідувачів смаженим. З вареної за всіма правилами гуцульсько їкухні кукурудзяної каші ліпимо кульки, обсмажуємо їх у фритюрниці. Подаємо такий банош зі шкварками та бринзою. Ох і смакота! 
Готувати рулетики з курки нескладно, каже кухар. Головне — дотримуватися технології приготування. Павло Генсюровський легенько відбиває м’ясо, щоб не розлізлося, і змащує один край майонезом. Посипає підготовлений шматок пахучими прянощами і сіллю. А тоді береться до начинки. 
Нарізавши гриби тоненькими плястерками, а цибульку — маленькими кубиками, чоловік викладає усе на гарячу сковороду смажитися. Не минає і кількох хвилин, як пан Павло знімає пательню з вогню і перекладає обсмажені продукти на тарілку. Поклавши перед собою відбите м’ясо, чоловік акуратно викладає гриби з цибулькою на один край, посипає все тертим сиром. А тоді обережно загортає курятину рулетом. 
— Краї м’яса загортаємо так, як у голубців, — пояснює він. — Тоді начинка не випаде під час смаження.
Поки рулет смажиться, кухнею стелиться м’ясний запах і викликає неябиякий апетит. Та чекати довго не доводиться. За кілька хвилин кухар перекладає м’ясо на тарілку, прикрашає страву зеленню і пропонує скуштувати. Починаю смакувати і залишаюся примно вражена — м’ясний рулет завдяки подвійній паніровці соковитий і ніжний. До речі, страва коштує 29,50 грн.      
 
Скільки чого треба:
150 г курячого філе, 30 г шампіньйонів, 20 г голландського сиру, 50 г ріпчастої цибулі, яйце, панірувальні сухарі, борошно, салатне листя, зелень петрушки і кропу, 1 ківі, 2-3 листка пекінської капусти.  

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled 15:03 Як тернополяни освячували Великодні кошики: шукайте себе та знайомих на фото! photo_camera 14:03 Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону 13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up