Ні в якому разі не вживайте воду з осадом! - застерігає лікар

Ні в якому разі не вживайте воду з осадом! - застерігає лікар
Мінеральні солі у воді – справді корисні для людини. Однак осад, який залишається після кип'ятіння та відстоювання води – небезпечний для здоров'я, застерігають тернопільські лікарі.

Після звернення читача 20minut.ua про те, що у воді, яка тече в наших кранах, залишається багато осаду, в КП “Тернопільводоканалы” відповіли, що причина – в мінералах, які є у воді. Однак вони є корисними для здоров'я, пояснили в лабораторії структури, хоча сам осад варто видаляти.

Та стаття викликала жваву дискусію серед читачів, тож кореспондент 20minut.ua поцікавились у лікарів, чи можна пити воду з крана.

 - Справді, магній та кальцій – дуже необхідні організму для правильного функціонування. Їх споживання, зокрема, і з водою, є важливим для організму, - каже заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Центру первинної медико-санітарної допомоги Надія Боднар. - Ці мікроелементи тісно взаємопов'язані і за недостачі одного, починає погано засвоюватися інший.

Відео дня

Так, кальцію людині потібно 0,45-1,2 грами щоденно, розповідає пані Боднар. Цей мікроелемент є основою усіх життєво-важливих процесів у організмі.

Однак в усіх вітамінів та мікроелементів є одна особливість, - продовжує пані Боднар. - Їх потрібно рівно стільки, скільки потрібно. Надлишок їх в організмі є таким же шкідливим, як і недостача. Особливо кальцію, який починає відкладатися в організмі людини у вигляді солей, і не лише в нирках, а також і в жовчному міхурі.

Добова норма магнію менша – 300-500 міліграмів. Однак його недостача чи надлишок може спричинити погане засвоєння кальцію.

 - Невідповідна кількість магнію “відгукнеться” в організмі поганим функціонуванням нервової системи та захворюванням судин. Крім того, магній відповідає також за виведення з організму холестерину.

 - Але при всій користі самих мікроелементів, осад, який залишається після кип'ятіння та відстоювання води, все ж є небезпечним для організму і вживати його не треба ні в якому разі!

 - Особливо варто звертати увагу на цей осад сім'ям, де є маленькі діти, - каже пані Боднар. - Воду обов'язково треба кип'ятити та відстоювати. А той осад, який залишається на стінках чайників та посуду, потрібно періодично видаляти – прокип'ятивши з лимонною кислотою чи оцтом та ретельно після цього промити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up