Тернопіль "тоне" у заторах. Як швидше добратися на роботу: перевірили "20 хвилин"

Тернопіль "тоне" у заторах. Як швидше добратися на роботу: перевірили "20 хвилин"

Ситуація на дорогах у місті з кожним днем ускладнюється. Через затори в години пік містом не проїхати. Спецслужби кажуть: така ситуація може вартувати комусь життя. Натомість редакція «20 хвилин» провела експеримент, аби дізнатися, як швидше дістатися на роботу.

Місто щодня «тоне» у страшних заторах, бідкаються тернополяни. Щоб добратися на роботу, вони витрачають в середньому 30-60 хвилин. Це ненормально, зважаючи на те, що саме місто є невеликим, кажуть люди. Перевізники жаліються: «корки» спиняють рух громадського транспорту, а спецслужби зауважують: така ситуація плачевна, адже хтось може потребувати допомоги.

«Пішкарус – надійний транспорт»

Журналісти редакції провели опитування серед тернополян, аби дізнатися, скільки в середньому часу вони витрачають на дорогу до роботи. Результат здивував – щонайменше півгодини.

- Такі затори, як у Києві. Неможливо нікуди їхати. уся спина мокра, як запхнешся в ту маршрутку. Бам-Дружба - 1 год. 20 хв

Відео дня

«Просто хаотично забудоване місто без розвитку транспортної інфраструктури», - нарікає Василь.

«Більше години з Баму на «Дружбу» радий би ходити пішки, але дуже далеко тому змушений на маршрутці духота сморід пекельний ад жах», - каже Андрій.

Тернополяни радять надійний та перевірений спосіб, як добратися на роботу вчасно, і жартома називають його «пішкарус».

«Пішкарус - надійний транспорт. Східний - Центр - 25 хвилин – і я на роботі. Ходжу пішки вже понад двадцять років. Тернопіль - не таке велике місто. За годину, зі Східного на Дружбу, з Баму на Дружбу трішки довше...», - пише Marija Gumenna.

«З центру на Текстильну 40 хв пішки. Якщо їхати тролейбусом № 3, то об’їжджати весь БАМ довше виходить», - коментує marijka.

«Пішки швидше. Східний - Центр через Горбатий міст, по вул. Малишка або по Гайовій – 20-30 хв. Нижній бам - Центр через Старий парк по Ломоносова, 20-30 хв. Східний - Нижній Бам через Канаду, 20-30 хв. Дружба - Ринок через колишній цегельний завод або через парк 20-30 хв. Так що за пів години ви гарантовано на місці. Краще, ніж у пробках, корках та заторах стояти», - розписує гср.

«Швидше йти, ніж їхати»

«RIA плюс» провела експеримент, аби дізнатися, як легше добратися на роботу. З одного і то ж місця – зупинки на вул. Курбаса (біля магазину «Едельвейс») ми спробували доїхати до зупинки «Збаразька» автобусом, на таксі та дійти пішки.

Варіант перший. Йдемо пішки. Час на дорогу – 45 хвилин середнім темпом. Журналістка не летіла, йшла спокійно. І отримала добрий заряд енергії перед початком робочого дня. До того ж, зекономила на спортзалі.

Варіант другий. Громадським транспортом. Маршрутку на зупинці журналістка чекала 15 хвилин. На дорогу витратила 40 хвилин і ще купу нервів. Спина була мокра, бо у транспорті задуха неймовірна. Загальний час на дорогу – 55 хвилин.

Варіант третій. На таксі. Це хіба що в екстрених ситуаціях, бо такі витрати щодня не по кишені, зважаючи на рівень заробітної плати у Тернополі. Тасі о 8.30 вдалося викликати без проблем, машина приїхала менше, ніж за 5 хв. Із заторами та без жодної зупинки доїхали за 32 хвилини. Вартість поїздки – 65 грн.

Ще є варіант четвертий. На власному автомобілі, якщо такий є. Якщо об’їжджати проблемні місці, то на дорогу з вулиці Курбаса до Шостого магазину потрібно 20 хвилин.

Отже, як бачимо, тернополяни таки мають рацію – ходити пішки не тільки корисно, а й вигідно, як у плані часу, так і фінансових витрат.

А як добираєтесь ви? Напишіть у коментарях. 

 

Що кажуть про затори працівники служб та перевізники?

Сергій ДАНІЛІН, начальник відділу агітаційно- пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України у Тернопільській області:

«Проблема – ще і в культурі водіїв»

- Корки на дорогах стримують рух наших автомобілів, які виїжджають на виклики. Найбільш проблемні ділянки – Горбатий міст, вулиця Руська, проспект С. Бандери. Зранку у години пік доїхати до місця призначення досить проблематично. Крім заторів, є ще й серйозна проблема – культура водіїв. Якщо одні поступаються, інші не мають, куди подітися з дороги. То є і такі, що просто ігнорують рух спецтранспорту. У сусідніх регіонах працівники ДСНС спільно із поліцією навіть проводять спеціальні рейси із виявлення порушників. Такий досвід потрібно і нам перейняти. Підрозділи нашого управління розміщені за таким принципом, що з кожної точки Тернополя можна оперативно прибути на виклик. Наші частини є на «Східному», на «Новому світі», на Текстильній та на «Дружбі».

 

Ганна МОНЧАК, заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги:

«У цей час хтось може боротися за життя»

- Затори  в місті – це дуже страшна проблема для всіх нас. У той момент, поки швидка добирається до пацієнта, він може боротися за життя. За нормативами, карета має прибути на екстрений виклик за 10 хвилин. Якщо виклик не терміновий, то дозволяється приїхати до години часу. Але, враховуючи ситуацію на окремих вулицях, особливо в години пік, виконати ці нормативи фізично важко. Наші водії вже знають, куди краще об’їхати. Наприклад, Гаївський міст для нас заблокований. Тому вони їдуть іншим шляхом. Найпроблемніші ділянки – центр міста. В один день зранку одразу було три виклики у цьому напрямку. При чому, це – серцево-судинні патології, де допомога потрібна невідкладна. Але як доїхати через міст, якщо він повністю заблокований. І інші водії реально не мають, де подітися, щоб пропустити швидку. Центр «стоїть» зранку до полудня і увечері – із 16 до 19 години. З цим потрібно щось робити.

 

Андрій НАМАКА, директор автотранспортного підприємства:

«Маршрутки вибиваються з графіку та з’їжджають»

- Затори у Тернополі перетворилися на проблему для всіх – і водіїв, і пасажирів громадського транспорту, і пішоходів. Лежачі «поліцейські», світлофори, різні обмежувачі руху значно його сповільнюють. Із облаштуванням кільця біля Двоаркового мосту ситуація в цьому районі не вирішилася. Величезний потік транспорту іде саме з Баму, від Тарнавського до Збаразької – пробки. При відсутності світлофорів водії повинні пропустити тих, хто на головній, тобто на кільці. Відтак, той увесь потік зверху просто стоїть. Проїжджають швидше ті, хто їдуть зі Старого парку, вул. Вояків дивізії Галичина. Ще і пішоходи через відсутність світлофору бігають один за одним, бо теж поспішають. З боку Крушельницької ситуація ніби поліпшилася. Але перевізники неоднозначно стравляться то встановлених кілець. Добре було б у години  пік все-таки вмикати світлофори, хоча б із 7.30 до 9.00. Вони регулюють рух транспорту. Ще є велика проблема із хаотичним паркуванням на вул. Крушельницької. Через автомобілі, що залишають у ряд біля дороги, автобуси і тролейбуси змушені навіть виїжджати на газони. Велике скупчення транспорту є і біля шостої школи. Водії маршруток часто вибиваються із графіку. Якщо відхилення – на 5 хв і довше – вони змушені з’їжджати з кола, щоб не збився графік повністю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ihor Fediv

    1. Це тупість наша! Бо де логіка тягнути тону або й 2 металолому, щоб перевезти свою сраку на роботу?! Гляньге на ті машини- переважна більшість один водій і їде...
    2 це тупість наша!!! Бо навіть в Китаї, де набагато більше народу добирається зранку, вже давно зрозуміли, що велосипед або скутер значно зручніше для цього. Те саме і в Німеччині, і в Італії, і у Бельгії і т. д
    3 це тупість наша, курва!!! Бо тільки дебіли можуть так будувати базари, магазинчик, давати дозволи на будівництво супермаркетів, ні разу не подумавши-а де ті продавці з клієнтами будуть свої консерви(авто) ставити?! Де підземні паркоаки, які мають бути у кожного супермаркета??
    4.це жадність наша.. Бо на хер ті всі довбані маршрутки, котрі саме ствррюють затори, бо по 5 шт зразу на зупинці?! Їм не хватає вартості квитка??? Та їх взагалі всіх забрати треба з міста-ту смердоту-їх давно ніхто не ремонту, не оновлює-вони тупо НЕ ПОТРІБНІ ВЗАГАЛІ!!!
    5. Це заздрість наша... Як то, я не поїду на машині? Що я, гірший за Миколу? (Вову, Васю, Семена і Дмитра...) нє.. В мене ще більша, ще файніша(крутіша)!! Най всі видят!
    6. І останнє, що я не можу сам собі пояснити і вам-це коли мені кажуть-а шо.. А як я маю дітей в садік завезти(в школу)? Людоньки, чи вы так послали?? Та 30 років тому ніхто не мав тих машин-а дітей було в 4 рази більше!! - то чи ми до садік у-школы не ходили??!
  • Ivan Pizhitskij

    Ваш експеримент не зовсім коректний і не завершений. Потрібно враховувати й інші транспортні засоби (мотоцикл, мопед, велосипед, електросамока та ін), які дають можливість переміщувати на значні відстанні без надмірних зусиль. Чекаємо продовження)))
  • Влад

    бо всьо гонорове буде пару метрів їхати на машині ,потім шукати де її поставити забивати двори ітд . скільки того міста сядь на тролейбус екологічно чисто і по часу нормально доберешся...
  • Серьожа Притухла

    Журналісти і просто володіючі українською мовою, запам'ятайте: ускладнення транспортного руху називаються "пробками", а не "корками"! Ці поняття у даному сенсі не тотожні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up