Маєш зуби? – Посміхайся!

Перегляд фотографій минулих століть має одну спільну рису – відсутня щира посмішка у людей. Так, то були важкі епохи для становлення особистостей і випробовування, що припадали на їхню долю відображались на обличчі. Тривала експозиція (до від 1 до 15 хвилин) під час фотофіксації перетворювала подію на тривале завмирання емоцій і посмішку замінювала на гримасу, а розкішні витрати на фотомайстра були зазвичай поодинокою подією у житті людини. Зробити фотографію для себе вважалось досить серйозним та гоноровим фактом. Але існує теорія: не посміхались, бо не мали зубів… . На жаль, у ті часи лікування проблемних зубів супроводжувалось лише видаленням і тому «гонорові та серйозні» люди фотографувались із щільно зімкнутими вустами.

На стародавніх картинах також відсутня зубна тематика при відкритих вустах. У великих художників Ви не побачите персонажів із зубами, адже це вважалось непристойністю, великим гріхом та ознакою диявольщини. Відсутність передніх зубів у негативних персонажів казок, мультфільмів та кіно дозволяв нам асоціювати їх із силами зла.

250px-Mona_Lisa,_by_Leonardo_da_Vinci,_from_C2RMF_retouched.jpg (250×373)

   Загальноприйнятою думкою є досконалість та  загадковість посмішки Мони Лізи. Але,      американський мистецтвознавець (та  стоматолог за сумісництвом) Джозеф  Борковськи досконало вивчив мімічні ознаки й  вважає, що героїня втратила передні зуби і  тому так посміхається.


На сьогоднішній день вчені все більше і більше розповідають про унікальні властивості щирої посмішки. Особливо вони звертають увагу на феномен «посмішки Дюшена» – це щира посмішка, при якій скорочуються виличні м'язи та нижня частина кругового м’язу обличчя, оголюючи зуби на різну висоту їхніх коронок. А під час штучної посмішки набирають тонусу лише виличні м'язи! Тобто окрім інтуїтивної прихильності до співрозмовника існує ще й ступінь щирості усміхненої міміки (залежить від механіки лицевої мускулатури). Відповідна стаття була опублікована в журналі Motivation and Emotion. «Посмішка Дюшена» названа в честь Гійома Бенджаміна Амана Дюшена де Булонь, що жив у Парижі у середині 19 століття.

Весна – це час цвітіння, яскравих моментів, ідеальний час для зміни іміджу, який починається з чистих та доглянутих зубів. Якщо Ваша посмішка окреслюється каріозними зубами, неправильною їхньою анатомічною формою, темними зонами відсутніх зубів та кольоровими нашаруваннями, то повірте, що Ваш новий макіяж і новий костюм не призведе до бажаного позитивного задоволення. Погодьтеся, що набагато приємніше побачити усміхнену людину, аніж із похмурою «міною» на обличчі.

Соціальна посмішка може бути різною: доброю, офіційною, щирою, іронічною… . Але будь-яка посмішка повинна бути красивою, адже вона інтригує, розчулює, приносить радість та надихає. Посмішка триває кілька митей, а залишається в пам’яті, часом, на все життя. Посміхайтеся частіше, нехай промінь Вашої усмішки завжди буде для когось світлом.

Думаю, що декілька народних жартів заставлять Вас посміхнутись.

  • Основні правила збереження ваших зубів:

1. Чистити їх двічі на день.

2.Відвідувати стоматолога 2-3рази на рік.

3.Не сунути носа не у свої справи.

 

  • Стоматолог виходить з кабінету, де залишився пацієнт, і нервово ходить з одного боку в інший, тереблячи підборіддя. Медсестра:

- Що сталося? Складний випадок?

- Важкий! У клієнта повно грошей, а зуби всі здорові..

 

  • Син каже татові:

- Тату, в Івася 28 зубів, а в мене лише 22!

Батько, читаючи книжку, відповідає:

- Ой, діти, дайте мені спокій! Поділіться самі!

 

Окрім хорошого настрою у «Стоматології Олексюка», ми забезпечимо Вас професійною гігієною порожнини рота, сучасними реставраціями із фотополімерних матеріалів та керамічних (порцелянових) конструкцій. Якісне лікування кореневих каналів (ендодонтія) з використанням мікроскопуа завадить передчасному видаленню зуба, а якщо і трапився критичний негаразд, то імплантація відновить Вам втрачений зуб. Ми допоможемо Вам порадами та навчимо правильно доглядати за своїми зубами, протезними конструкціями й імплантами. Сучасні методи знеболення та ергономічність роботи персоналу забезпечать Вам комфорт і затишок у клініці.

У своїй роботі ми керуємось поняттям «біло-рожева естетика», що означає створення гармонії посмішки не тільки за рахунок зубів, але і ясен. Якщо поставити найкращі стоматологічні конструкції зубів у композиції із набряклими яснами, що кровоточать, то естетичної гармонії тут не буде.

Як дорогоцінний камінь тільки в оправі знаходить свою справжню цінність, так і зуби разом із яснами формують звичну для нас красу зубного ряду – естетику посмішки.

Тому у «Стоматології Олексюка» проводять комплексне лікування, що починається з лікування ясен, а завершується досконалим відновленням зубного ряду. Тобто ми формуємо «стоматологічну посмішку», що підкреслює зичливий характер «Посмішки Дюшена».

Бережіть себе! А посміхатись легко допоможе Вам привітний та професійний колектив клініки «Стоматологія Олексюка»!

Звертайтесь в «Стоматологію Олексюка» — ми знайдемо вирішення Ваших проблем.  м. Тернопіль, вул. Глибока, 25  098 130 13 71
 

 

 

Коментарі (1)
  • Валентина Тернопіль

    Непогано. Сподобалося.

Символіка кольорів людину супроводжує усе життя.  Ще Ґете розробив свою концепцію кольору, де усі темні кольори заспокоюють,...

Перегляд фотографій минулих століть має одну спільну рису – відсутня щира посмішка у людей. Так, то були важкі епохи...

Якщо страх «сидить» на підсвідомому рівні і не дає Вам розслабитись, а стоматологічна маніпуляція є необхідною...

На жаль, ця фраза є знайомою для стоматологів. Згідно із статистичними даними, для більшості людей, особливо наших співгромадян,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up