«Я Вас боюсь!» (частина1)

На жаль, ця фраза є знайомою для стоматологів. Згідно із статистичними даними, для більшості людей, особливо наших співгромадян, відвідування стоматолога є стресовою ситуацією.

Особливо присутній страх у старшого покоління, котре застало «радянську стоматологію», де анестезія використовувалась доволі рідко, та і знеболюючі препарати мали сумнівний ефект при більшості стоматологічних маніпуляцій. Пам'ять «болі» не дозволяє пацієнтам комфортно себе відчувати при спілкуванні із лікарем. Нерідко пацієнтам, що сидять у клінічному кріслі, або ще на етапі очікування стоматологічного прийому притаманний страх, і від незначної маніпуляції чи інформації про зубні проблеми можлива втрата свідомості. Біль та насилля медичного персоналу при стоматологічних маніпуляціях у дитячому віці особливо пам’ятаються.

У медичних колах такий поведінковий тип людини звично називати дентофобією або природнім страхом. Дентофобію можуть провокувати також низький больовий поріг людини, підвищена емоційність, особливість зубного болю (гострий та сильний), негативні відгуки друзів, родичів та засобів масової інформації, виникнення відчуття безпорадності (неможливість контролювати процес лікування) у стоматологічному кріслі. Також провокується такий стан людини некоректною поведінкою лікаря, котрий дозволяє собі сварити пацієнта за поганий, запущений стан зубів.

При звичайній боязні стоматологічних маніпуляцій лікарі «Стоматології Олексюка» тактовно розкажуть про Ваші проблеми, узгодять з Вами найдоцільнішу послідовність їх виконання. При використанні внутрішньоротової відеокамери Вам продемонструють на екрані монітора  небезпечні для Вашого зубного здоров'я зони. Звісно, при правильному підході фахівця Ви будете почувати себе не так тривожно, адже Ви повністю інформовані, та зубні несподіванки не будуть керувати Вашим життям.

У різній літературі написано багато методів боротьби із внутрішніми хвилюваннями і багато з них є досить дієвими – це корекція ставлення до необхідного негативу, аутотренінг, гіпноз, засоби народної медицини.

Безперечно, страх  це фізіологічне почуття, котре виконує захисну функцію для організму, оберігає людину від неприємностей та непередбачуваних наслідків, що викликають біль (альгінофобія).

Пам'ятайте, що справжні професіонали–лікарі завжди пам’ятають про один із принципів лікарської етики – повага до прав та гідності пацієнта. Тому стоматологи клініки стараються тривожні стани людини нівелювати, або максимально знизити, адже так легше працювати лікарю, і пацієнт не буде емоційно виснажений після прийому. Сучасні стоматологічні маніпуляції високого рівня у «Стоматології Олексюка» займають іноді дві години часу, або і більше. Відтак комфорт співпраці лікар – пацієнт під час стоматологічного прийому особливо необхідний!

Звертайтесь в «Стоматологію Олексюка» — ми знайдемо вирішення Ваших проблем.  

м. Тернопіль, вул. Глибока, 25  098 130 13 71

Коментарі (1)
  • Саша Крест

    дякую за інфу.....

Символіка кольорів людину супроводжує усе життя.  Ще Ґете розробив свою концепцію кольору, де усі темні кольори заспокоюють,...

Перегляд фотографій минулих століть має одну спільну рису – відсутня щира посмішка у людей. Так, то були важкі епохи...

Якщо страх «сидить» на підсвідомому рівні і не дає Вам розслабитись, а стоматологічна маніпуляція є необхідною...

На жаль, ця фраза є знайомою для стоматологів. Згідно із статистичними даними, для більшості людей, особливо наших співгромадян,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up