Рибалки врятували тернополянина, який з велосипедом провалився під кригу

Рибалки врятували тернополянина, який з велосипедом провалився під кригу
Ледь не загинув, провалившись під кригу минулих вихідних, 51-річний тернополянин. Врятували чоловіка двоє рибалок. Пан Володимир дякує своїм рятівникам і просить тернополян бути обережними, виходячи на лід. Особливо нині, коли через потепління крига вже є дуже тонкою.

- Дивлюся на тих рибалок на Ставі і аж не по собі робиться, - каже чоловік. – Якби не ті двоє хлопців, я б загинув. А на Ставі рибалять за 200 метрів від берега, якщо не дай Боже проваляться під лід, хто їм там поможе? В мене було 10 метрів до берега і то я самотужки не міг врятуватися. Прошу рибалок думати якщо не про себе, то про своїх рідних та близьких, яким можна завдати великого болю. 

Провалився на каналі під Білою 
51-річний пан Володимир розповідає історію, яка сталася з ним у суботу, 30 січня. День тоді був погожий та сонячний, товщина льоду на Ставі була безпечною – 20 см, води на льоді ще не було. Чоловік має велосипед спеціально облаштований під зимове катання - на шипованих покришках. Тож вирішив того дня покататися по льоді на Ставі. 

- Погода була просто диво: сонце, ясне голубе небо, гладкий лід, який виблискував діамантами. Я настільки був вражений красою льоду, що взяв фотоапарат і почав фотографувати і знімати на відео цю красу, - розповідає чоловік. - А ще їздив від рибалки до рибалки, знімав їхній улов. Настрій був просто чудовий.

Захопившись катанням пан Володимир заїхав під Білу на канал, через який впадає річка у Став. І там потрапив у пастку. Виявилось, що лід був підмитий течією. 
- Раптом лід під колесами почав потріскувати і з-під переднього колеса побігли лінії тріщинок, - розповідає тернополянин. - Я почав повертати, але замість повернути до берега, до якого було метрів 10, повернув ближче до середини каналу. Далі лід піді мною раптово провалився і я опинився в ополонці. 

Чоловік каже, що на місці, де він провалився було досить глибоко. Адже велосипед одразу пішов на дно, якого він ногами не відчував. Пан Володимир намагався врятуватися – пробував вилізти на лід, але він провалювався під руками. Навколо нікого не було, сільські хати за метрів 200, тож кликати на допомогу було даремно. 
- Так я борсався може з півхвилини поки не відчув, що сил вже нема і не зрозумів, що вибратися я не зможу, -  каже співрозмовник. 

Рибалки витягнули з ополонки
Раптом чоловік почув голоси. Виявилося, що неподалік в річці рибалили двоє хлопців. Один з них почув, як щось хлюпнуло у воді, от вони і прийшли подивитися, що трапилося. Вони мали з собою міцний канат і почали кидати його пану Володимиру. 

- Після декількох спроб рятівникам вдалося докинути канат то мене і я за нього вхопився, - каже чоловік. – Один з рятівників відповз трошки назад і спробував мене тягнути, але витягнути на лід не міг, бо лід провалювався піді мною. Тут підбіг його товариш і вони разом почали мене витягувати. Лід ще раз провалився піді мною, але потім мені вдалося піднятися з ополонки на лід грудьми. Хлопці потягнули мене і за пару секунд я вже був біля берега, на більш міцному льоді.

Пан Володимир каже, що був у напівшовковому стані, дуже змерз, його мобільний намок, а всі номери телефонів від стресу вилетіли з голови, тому не міг нікому зателефонувати. Тож рибалки, які його врятували, звернулися на лінію «101». Проте там нічим не зарадили. 

- Мені відповіли, що то не їх справа, бо от якби я потонув, тоді інша річ. А те, що я в кількох кілометрах від міста, в повністю мокрому одязі, то це їх не хвилює, - каже пан Володимир. – Таксі туди не їде. Я опинився у складній ситуації.  Хлопці розпалили вогнище, я зігрівся, отямився і згадав номер дружини. Вона зателефонувала синові, він приїхав і забрав мене. Окрім того, рибалки-рятівники попросили місцевих жителів дати човна і допомогти мені витягнути велосипед. 

Дякує Богові і рятівникам
Пан Володимир після цього інциденту почувається добре. Хоча промерз, проте нащастя не захворів. Він дякує Богові та рибалкам за порятунок свого життя. 
- Цим хлопцям близько 30-ти років, їх звати Андрій і Женя. Дякую їм дуже! – каже чоловік. - Якби вони не мали з собою отого червоного шнурка, то навряд чи змогли б мені якось допомогти. Виявляється, що вони беруть його з собою постійно, коли бачать, що лід непевний.

Тернополянин додає, що його рятівники дуже скромні, відмовляються від подяки і не хочуть слави. Але чоловік хотів би, щоб хлопців відзначили в управлінні ДСНС, адже вони справжні герої. 

Про нещасний випадок на тернопільському Ставі ми повідомили прес-службу обласного управління ДСНС. Там пообіцяли з’ясувати, чому на лінії «101» не відреагували на прохання людини, яка ледве не потонула під кригою. А також в управління розглядатимуть питання щодо нагородження рятівників. Детальніше про це читайте у наших наступних публікаціях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Volodymyr Krisa

    Новий девіз ДСНС: "Помрете - дзвоніть!" (мабуть, мається на увазі церковні дзвони)
  • Piter Savka

    Героям Слава !
  • Анонім

     Премія Дарвіна однозначно !!!

    Piter Savka reply Анонім

    звідки така ненависть до велосипедистів ?
  • Діонісій

    щеб танком або трактором проїхав, причому по такому льоді.

    на такий лід, як зараз на ставі, взагалі даже виходити небезпечно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up