Якщо наберуть достатньо контрактників, сьомої хвилі мобілізації можна буде уникнути

Якщо наберуть достатньо контрактників, сьомої хвилі мобілізації можна буде уникнути
Близько 2000 вакантних місць є для контрактників у військових частинах Тернопільщини, тож якщо їх усіх заповнять бажаючі служити на контрактній основі, ще одна хвиля мобілізації області не страшна, кажуть військові комісари.

Найближчими місяцями якраз завершується термін служби тих хлопців, яких мобілізували під час четвертої хвилі мобілізації наприкінці січня минулого року. За законом, термін служби у ЗСУ можна продовжити максимум до 18 місяців, тож потрібно вже зараз думати, ким замінити тих чоловіків, - розповідає військовий комісар області Володимир Катинський. 

Таким чином контрактна служба в ЗСУ є хорошою альтернативою: якщо наберуть потрібну кількість контрактників, мобілізація, яка, як не крути, є примусовою, буде не такою і страшною для чоловіків України і Тернопільщини, зокрема. 

 - Кількість контрактників від області автоматично зменшить кількість мобілізованих, - продовжує пан Катинський. - Однак, ще раз підкреслюю: указ про сьому хвилю мобілізації може видати лише Генштаб, а в дію він вступить після підпису Президента України. Поки що про це мова не йде.

Відео дня
Коментарі (12)
  • Решнюк Анатолій

    Хто за такі копійки підпише контракт ?)

    Анонім reply Решнюк Анатолій

    7000 - мінімум.
  • Анонім

    Якщо Катинський з"явився в ЗМІ значить найближчим часом будуть розносити повістки .
  • Петро

    Він просто пезд*ть, щоб люди до Польщі не втікали. Будуть брати, кого спіймають, сліпих, кривих, горбатих. Як і було раніше.

    Анонім reply Петро

    Він, якщо знов не виконає план по мобілізації, то залишиться без премії, ось і розпинається про патріотизм, а сам, вже давно зробив собі пільги, як учасник бойових дій, хоч ближче ста кілометрів до фронту не під'їжджав. З таких п*дерас*в треба пагони зривати і батогами гнати на передову, ось і замінили би хлопців!

    romantr81 reply Анонім

    ніхто нікуда непіде  ! повір мені а якщо підуть то рахуй ти перший !ага зарах люди лишуть бізнес свій сімю чи роботу бо  Порошенка захищати треба !? ага ! біжать аж шпортаются !

    Анонім reply romantr81

    Захищають не Порошенка. Порошенкові захист не потрібен, в нього, і так, все добре!
  • Анонім

    Наші права, які гарантовані державою порушують уже не один рік.‭ ‬Голосні обіцянки влади про престиж і матеріальне благополуччя тих,‭ ‬хто йде служити в армію,‭ ‬виявляються голослівними
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up