За півгодини шкільної перерви встигав приготувати вареники

За півгодини шкільної перерви встигав приготувати вареники
- Хочу відкрити професійну школу кухарів, - каже Ігор Клос. - Бо в нас дуже мало професіоналів своєї справи.
Шеф-кухар Ігор Клос готує з дитинства, хоч диплом фахівця реcторанного бізнесу отримав лише в 31 рік.
  • Пам’ятаю, як в дитинстві яйця смажив у формі вісімки, - каже Ігор Клос. - І батьки мені не забороняли, як зараз дехто. Я готував зі школи. Пригадую, як ще у першому класі збирав хлопців на великій перерві – ми мали півгодини. То за цей час робив вареники з квашеної капусти, ми варили їх, наїдалися і йшли далі до школи. Коли старшим був, я варив друзям супи, борщі. Мене запрошували готувати вдома... Тепер щодня готує дружина, але якщо має бути якесь сімейне свято чи бенкет – тоді я.

Насправді страви для святкового столу приготувати неважко, розповідає шеф-кухар – головне знати технологію приготування і організувати послідовність роботи.

- Хочу відкрити професійну школу кухарів, - каже Ігор Клос. - Бо в нас дуже мало професіоналів своєї справи. Часто в тернопільські заклади запрошують шефа з Києва, він показав свою роботу, склав калькуляцію і пішов. Натомість приходить інший шеф, він вносить своє, і вже ти їси змінену страву. Крім того, є людський фактор – ти посварилась із чоловіком - їжа пересолена чи недосолена. У нас мало таких фахівців, які тримали б марку, незважаючи ні на що.

А ще чоловік хоче розпочати навчальний проект для діток – школу кухарів. Зараз шеф-кухар веде переговори з одним із дитсадків міста з цього питання.

Відео дня

- Мій курс складається з 28 уроків, де я описав різні кухні світу, -  розповідає пан Ігор. - Там буде і американська кухня, і французька. Я позбирав цікаві рецепти з різних кухонь. Подача проекту – у формі уроку, тож дітям буде цікаво. Коли дитина отримує навички з дитинства – це супер. Цей проект у дитсадках я виношував давно. Хотім навчити, скажімо, вихователів, щоб вони навчали дітей. Має бути з відеозапис, діткам даватимуть диск, роздрукують картку харчування з рецептурою, щоби в будь-який час дитина могла переглянути запис і сама приготувати страву. Усе має бути з покроковими малюнками.

До речі, своїх дітей пан Ігор теж навчає кухарської майстерності.

- Моя дитина у чотири роки вже вміє нарізати продукти професійним ножем, - каже кухар. -  Я навчив. Не мають чим зайнятися діти – йдуть на кухню. А тут дуже цікаво. І я не трясуся над ними, не кажу: „Ой не бери цього, ой того не чіпай”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled 15:03 Як тернополяни освячували Великодні кошики: шукайте себе та знайомих на фото! photo_camera 14:03 Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону 13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up