Водій відсудив у страховиків майже 46 тисяч збитків

Водій відсудив у страховиків майже 46 тисяч збитків
Фото ілюстративне
  • Судовим експертом складено експертний висновок, згідно з яким виявлені пошкодження належать до отриманих внаслідок ДТП. 
  • Апеляційний суд зобов'язав страхову компанію виплатити мотоциклісту матеріальні збитки. 

Суд першої інстанції зобов’язав страховиків виплатити гроші на ремонт пошкодженого мотоцикла, який був серйозно пошкоджений в ДТП. Однак страховики з рішенням суду не погодились та подали апеляцію.

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області залишила без змін рішення Тернопільського міськрайонного суду від 5 квітня 2018 року за позовом мотоцикліста — до винуватця ДТП, в якій пошкодився транспорт, та страхової компанії “N”. 

Винуватець ДТП побив 3 машини і мотоцикл та заплатив 255 грн штрафу

Таким чином суд зобов'язав страхову компанію виплатити власнику мотоцикла 45 тис. 709 грн. матеріальних збитків. Про це повідомили у прес-службі апеляційного суду.

Відео дня

Аварія сталась у серпні 2016 року на вул. Живова у Тернополі. Водій «Пежо» порушив правила дорожнього руху, внаслідок чого мотоцикліст змушений був різко змінити напрямок руху. А «Пежо» зіткнулось ще з двома іномарками і та пошкодило мотоцикл. На щастя, в аварії ніхто з людей не постраждав, зазнали пошкоджень лише транспортні засоби. А водій-винуватець ДТП сплатив штраф - 255 грн.

  • Судом встановлено, що у червні 2017 року мотоцикліст звернувся з позовом до суду, оскільки внаслідок спричиненою водієм «Пежо» ДТП, його мотоцикл Yamaha зазнав значних пошкоджень, - повідомили в апеляційному суді області. 

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду від 5 квітня 2018 року зі cтрахової компанії “N” на користь мотоцикліста стягнуто 45 тис. 709 грн заподіяних матеріальних збитків та 8 тис. грн завданої моральної шкоди з винуватця ДТП.

Відмовились платити, бо водій розібрав мотоцикл після ДТП

Не погоджуючись із даним рішенням, страхова компанія “N” подала апеляцію, мотивуючи скаргу тим, що, відповідно до п. 37.1.3 ст. 37 Закону України “Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, компанія правомірно відмовила мотоциклістові у виплаті страхового відшкодування. Адже позивач почав ремонтувати пошкоджений мотоцикл “Yamaxa”, не дочекавшись огляду представником страховика, що унеможливило визначення розміру матеріальних збитків.

  • У суді водій мотоцикла пояснив, що дійсно почав розбирати пошкоджений транспортний засіб, але не ремонтував, а лише пошпаклював крило, не відновлюючи при цьому пошкоджених деталей, - повідомили у суді. – Це підтверджується і фотографіями. Тому представник страхової компанії при огляді мотоцикла мав можливість визначити реальну вартість витрат на його ремонт.

Крім того, відповідно до матеріалів справи, 3 лютого 2017 року за заявою мотоцикліста судовим експертом складено експертний висновок, згідно з яким виявлені пошкодження належать до отриманих внаслідок ДТП. Вартість завданих позивачу матеріальних збитків становить 45 тис. 709 грн.

Таким чином, вирішуючи спір, суд першої інстанції виходив з того, що хоча позивач і розпочав ремонт мотоцикла, представник страхової компанії мав можливість визначити розмір заподіяної внаслідок ДТП шкоди. Колегія суддів із таким висновком погодилась.

Розглянувши справу в межах доводів апеляційної скарги, вивчивши матеріали справи, колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області прийшла до висновку, що апеляційна скарга страхової компанії “N” не підлягає до задоволення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up