Ніжний продукт потребує чистоти на виробництві

Ніжний продукт потребує чистоти на виробництві
Для підприємств, які обладнані автоматизованими технологічними лініями для виробництва шоколаду, та які відповідають вимогам системи безпечності харчових продуктів НАССР, строк придатності збільшується вдвічі

Шоколад треба зберігати в сухих, чистих, добре вентильованих приміщеннях, без сторонніх запахів, за температури 18 ± 3°С і відносної вологості повітря не вище як 75 %, щоб не потрапляли прямі сонячні промені. Також його не можна зберігати з продуктами, що мають сторонні запахи.

Кожен вид шоколаду залежно від того, як він запакований, має різні терміни зберігання, розповіла інженер відділу стандартизації ДП "Тернопільстандартметрологія" Орися Дмитренко. Так, темний шоколад без додатків незапакований ваговий може зберігатися чотири місяці. Темний з додатками та начинками, молочний і білий без додатків і з додатками, незагорнений ваговий – два місяці. Темний (чорний) без добавлень загорнутий – 6 місяців, темний з добавками та начинками – чотири місяці. Шоколад темний без добавок, молочний упакований методом термозварювання або загорнутий у фольгу і етикетку – 10 місяців, а якщо загорнутий у фольгу і картонну упаковку – сім місяців.

– Цікаво, що для підприємств, які обладнані автоматизованими технологічними лініями для виробництва шоколаду, та які відповідають вимогам системи безпечності харчових продуктів НАССР, строк придатності збільшується вдвічі – в шоколаді без начинок – 12 місяців, з начинками – дев'ять місяців. Такого раніше в стандартах не було. Як бачимо, терміни придатності продукції суттєво більші. Ця система, образно кажучи, базується на жорстких санітарних заходах. Саме висока чистота виробництва суттєво збільшує термін придатності продукту. За два роки всі харчові підприємства України мають перейти на неї, і це встановлено законом.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up