Тернопіль випустить облігації

Емісія муніципальних облігацій дасть місту “дешеві” кошти і кредитну історію

Муніципальні облігації на суму 20 млн грн випустить Тернопіль протягом 2008-09 років. Перший транш муніципальних облігацій – 10 млн грн має вийти вже у вересні цього року. Вихід цінних паперів дозволить місту відремонтувати дороги або запровадити енергозберігаючі технології у житлово-комунальному господарстві, повідомив заступник мера з економічних питань Петро Гринчишин.

  • Вирішили випустити облігації, бо вони за короткий час дозволяють отримати для міста дешеві фінансові ресурси і дають змогу ефективно управляти ними, — кажуть в управлінні економіки міськради. — Облігації дозволять місту певною мірою зекономити кошти, бо за капітал будуть платити 16% річних. А вартість потрібних для міста робіт зростає більше, ніж на 30% у рік.

Пропонуватимуть через фондовий ринок

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm">Наступний транш – ще 10 млн грн – планують випустити у лютому наступного року.

  • Щоправда, ще не визначилися, якого саме виду, номіналу, форми вони будуть, — каже він. — Адже це зможемо вирішити лише тоді, коли почнемо безпосередньо працювати над тим, аби здійснити емісію.

Відомо, що пропонуватимуть цінні папери лише юрособам через фондовий ринок під 16% річних. Нагадаємо, торік мерія планувала надавати облігації під 12-13 % річних. Але, оскільки зросли відсотки на усі кредити, то й ставки на облігації підняли.

Разом із тим, стверджують фінансові фахівці, попри переваги емісії облігацій, випуск цих цінних паперів передбачає і ряд “підводних каменів”. Хоча, за умови якісної співпраці муніципалітету та відповідних фінансових структур та свідомості підприємницьких структур, результат обіцяє бути хорошим.

 

Детальніше читайте в газеті "RIA плюс" за 25 червня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    мені здається, що правльно роблять. вартість робіт росте швидше, ніж проценти по облігаціях. тут заперечувати можуть тільки дилетанти, бо сусідні міста вже давно таке робили. а Заставний молодець, бо чхати він хотів на думку тих, хто не розбирається. всім відомо є 2 проблеми - дураки і дороги. а за ці гроші дороги і полатаються.
  • Anonymous

    Казали старі люди,що колись фамілія людини часто відповідала роду занять.Коваль,Мельник,Моряк. Заставити майно міста легко,а от розгрібати хто це все буде? Вроді ніде у списках не видно людини на прізвіще Розгрібний
  • Anonymous

    Тута вже "вєрняк" податкова до зАСТАВНОЇ не домахається.....
  • Anonymous

    Шо то є 20 млн.Давайте 20 млрд. Потім кредити профіткаються під недолугі проекти,і Тернопіль віддадуть за борги новому Яну Амору Тарновському.Хоч би назву міста новий власник не змінював.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up