Військового прокурора взяли на хабарі

Військового прокурора взяли на хабарі
Три тисячі доларів хотів і отримав військовий прокурор одного з гарнізонів (якого саме поки не розголошують) за поміч в звільненні арештованого автомобіля. В спілці з посадовцем був й його помічник. Під час затримання правоохоронці вилучили ще й зброю та боєприпаси.

Кому війна, а кому... Нажаль такі вислови останніми місяцями чути доволі часто. Війна в країні, смерті молодих людей, падіння економіки... Частину почадовців, говорячи мовою сленгу, ці явища просто не гребуть. Натомість люди дбають про збагачення різними шляхами, часто протизаконними.

Операція із затримання проходила в Чернігів, повідомляє сайт МВС, у ході реалізації матеріалів кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Згідно з цією статтею військовий прокурор та його помічник можуть сісти на 12 років.

Спільники вимагали 3 тисячі доларів США за вирішення питання щодо зняття арешту з автомобіля по кримінальному провадженню, яке знаходиться в військовій прокуратурі. Правоохоронці зафіксували факт передачі помічнику військового прокурора спочатку 500 доларів США та на наступний день ще 1,5 тисячі доларів.

Відео дня

36-річного прокурора та 35-річного помічника затримали після того, як вони розділили свій «заробіток». Під час обшуку у кабінеті прокурора працівники міліції вилучили 11 тисяч доларів США, 80 тисяч гривень, вироби із жовтого металу, схожого на золото та травматичний пістолет ПМ.

У помічника прокурора вилучили 1 тисячу помічених доларів США, які він отримав у якості хабара, 5 тисяч гривень, два магазина до автомату, 60 патронів калібру 5.45, обріз мисливської рушниці, військовий ніж, граната Ф-1 і РГД...

Тернополяни, якщо зустрічають корупційні дії, стикаються з вимаганням чи іншими протизаконними діями чи то посадовців чи то правоохоронців, можуть поскаржитись телефоном чи електронкою. Робити це найкраще одразу в Київ, бо ж часто на місцях "рука руку миє". Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16, електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up