Як заробили аферисти на мешканцях Тернопільщини

Як заробили аферисти на мешканцях Тернопільщини
Через власну необачність троє мешканців Тернопільщини допомогли заробити шахраям.

За словами потерпілого тернополянина, він розмістив в мережі інтернет оголошення про те, що хоче купити паливний бак. Вже 18 листопада близько 13.00 до нього зателефонував невідомий і повідомив, що має необхідний товар.

Потерпілий погодився купити бак і перерахував на карточку "продавця" 1400 гривень. Проте товару ніякого не отримав. Про те, що став жертвою шахрая повідомив у поліцію.

Потерпіла від зловмисника ще одна тернополянка. Жінка розмістила на одному із сайтів оголошення про продаж весільної сукні. 20 листопада до неї зателефонував чоловік, який представився Бондарчуком Андрієм Григоровичем та сказав, що хоче купити сукню, тому попросив назвати рахунок на який можна перевести кошти. Жінка продиктувала невідомому реквізити банківського рахунку “Ощадбанку”, а потім ще й код про підтвердження платежу, який прийшов у смс-повідомленні на телефон заявниці. В результаті, з її карточки щезла 1621 гривня.

Відео дня

6000 гривень втратив і мешканець Підволочищини. За словами потерпілого, до нього на мобільний зателефонував чоловік, 22 листопада близько 15.00, який представився працівником служби безпеки одного з банків.

Псевдопрацівник повідомив, що вони зараз уточнюють усі дані своїх клієнтів з метою посилення заходів безпеки. У ході розмови потерпілий повідомив усі реквізити банківського рахунку і як результат – втратив 6000 гривень, повідомило "Досьє 102".

Правоохоронці звертаються до усіх мешканців краю, ніколи, за жодних обставин не розголошувати персональні дані банківських рахунків та смс-повідомлень телефоном невідомим людям. Жоден працівник фінустанови не буде випитувати їх. При користуванні сайтами оголошень щодо купівлі-продажу, поліцейські рекомедують створювати нейтральні банківські рахунки. Це унеможливить зняття коштів шахраями.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up