Унікальний арт-дворик малюють студенти в центрі Тернополя

Унікальний арт-дворик малюють студенти в центрі Тернополя

Тернопіль може похизуватися ще одним унікальним стріт-артом, який намалювали студенти у дворику Міської центральної бібліотеки, що на вулиці Руській, 31.

Студенти розмалювали непримітний дворик бібліотеки спеціально до фестивалю «Бібліофест», який відбудеться у Тернополі 28-30 вересня.

На стінах зображені тернопільські вулиці, скульптури, малюнки на книжкову тематику, цитати місцевих письменників.

- Коли немає комфортної  атмосфери, людина не захоче повертатися у бібліотеку, - каже директор «Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи" Світлана Козелко. - Раніше в цьому дворику смітили, тому його довелось замикати на ключ. Чимало людей стоять на переповненій зупинці і навіть не підозрюють, що за їх спинами є бібліотека. Тому зародилася ідея "оживити" бібліотеку напередодні фестивалю.  Часу обмаль, і важко повірити, що таку красу створили за декілька днів.

Відео дня

Previous Next

Студенти охоче відгукнулися допомогти реалізувати задумку на волонтерських засадах. Зокрема, студентів Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу навіть відпустили з пар. Усі роботи художники підпишуть своїми іменами. За словами пані Світлани, - це чудова можливість молодим талантам заявити про себе - їх вже почали запрошувати на різні арт-проекти.

Одним з перших ініціативу підтримав студент факультету різьби Тернопільського вищого професійного училища №10 Дмитро Шіхов, який розмалював стіну краєвидами вулиці Валової.


- Це мій перший масштабний проект, - каже Дмитро. - Найбільше часу пішло на підготовку - два тижні підбирали ескіз, фарби, готували стіну. Фарби водостійкі, якщо щось забрудниться, можна буде витерти. Хотів передати усю красу Тернополя, дуже сподобалось малювати. Мені мало цієї стіни.

Тут планують проводити презентації, мистецькі зустрічі, мистецькі вечори тощо. Аби дворик не знищили вандали, його закриватимуть о 18:00.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    обовязково поставте там камеру, бо полюбому якесь бидло шось вчудить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up