Головне, щоб не страждали діти і навчальний процес

Головне, щоб не страждали діти і навчальний процес
  • Ситуацію вивчає наш юрист. Оскільки це стосується працевлаштування, за це несе відповідальність і директор школи, і начальник відділу освіти Гусятинської райадміністрації.
  • Мусить бути порозуміння, спілкування. Мені соромно за таку етичну поведінку, але це моє особисте бачення

 

Головне, щоб від конфлікту в педагогічному колективі на страждали учні і навчально-вихований процес проходив, як належить. Відповідальність за кадрові призначення несуть двоє людей – і директор школи, і головний освітянин Гусятинського району. Наразі юристи управління вивчають документи щодо інформації в зверненні педколективу. Про це повідомила заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ганна Зварич.

  • До управління освіти і науки спочатку надійшло звернення від батьків, про те, що хочуть звільнити директора школи, - пояснила Ганна Зварич. – Невдовзі - інше звернення від одного з вчителів. У ньому йшлось, що скорочують години з викладання інформатики. За цими зверненнями управління створило комісію, щоб виїхати на місце і розібратись в ситуації.

Під час роботи першої комісії ще й вчителі надали своє звернення про конфліктну ситуацію з директором школи. Викладеного в зверненні педколективу тоді не розглядали, адже воно стосувалось не стільки протиправних дій, скільки призначень на роботу. А їх проводить відповідний орган - відділ освіти і науки Гусятинської рай адміністрації, пояснила чиновник.

  • Комісія також зустрілась з батьками та перевірила стан підготовки закладу до початку навчального року, - каже Ганна Зварич. – Згодом ми надали відповіді на звернення батьків і вчительки.

У Васильківцях створена громада. Але процес передачі школи на баланс громади ще навіть не розпочато. Бо лишень два тижня тому у Васильківецькій громаді був створений відділ освіти.

Відео дня
  • На колективне звернення вчителів ми ще відповіді не дали, - каже Ганна Зварич. – На це нам дається місяць часу. Нас, як управління, більше цікавила підготовка  закладу до початку навчального року. А там були виявлені певні недоліки. Після чого ми видали наказ створити ще одну комісію і надати методичну допомогу цій школі для організованого початку навчального року.  

Тому на місце 15 вересня виїхала ще одна комісія – з методичною місією.  

  • Щодо звернення педагогів, воно до нас надійшло 8 вересня, - каже Ганна Зварич. – Ситуацію вивчає наш юрист. Оскільки це стосується працевлаштування, за це несе відповідальність і директор школи, і начальник відділу освіти Гусятинської райадміністрації. Бо директор робить подання, а призначення - районний відділ освіти. Наразі ми подали запит районному відділу освіти щодо інформації про трудові взаємовідносини. На даний час п. Байталюк перебуває в трудових взаємовідносинах з відділом освіти Гусятинської РДА.  

Щодо конфлікту – у ньому винні всі, переконані в управлінні освіти. Однак, ніхто не береться, принаймні зараз, давати оцінку мікроклімату в педколективі.

  • Мусить бути порозуміння, спілкування. Мені, як працівнику освіти, соромно за таку етичну поведінку, але це моє особисте бачення, - каже Ганна Зварич. – Ситуацію треба дослідити, вивчити, з кожним говорити окремо.  

Зрештою, педагоги – дорослі люди. І кожен має виконувати свою роботу, переконана чиновник. Найголовніше – аби не страждали від цього діти і повноцінним був навчально-вихований процес. В управлінні освіти обіцяють дослухатись до думки кожного учасника конфліктної ситуації. А правову оцінку нададуть юристи і відповідні органи, запевнила чиновник. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up